Maja Nylén Persson blev straffhjälte.
SDHL

Brynäs starkast i straffläggningen – vann borta mot HV 71

Det var jämnt hela vägen när HV 71 mötte Brynäs hemma i SDHL. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Bortalaget var kyligare i avsluten och vann med 4-3 (1-0, 1-0, 1-3, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Maja Nylén Persson för.

Gästerna Brynäs startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 2.12 slog Jenniina Nylund till assisterad av Sara Cajanova och Mina Waxin. Efter 9.26 i andra perioden slog Stella Lindell till, på pass av Julia Östlund och Jenny Antonsson och gjorde 0-2. I tredje perioden var det i stället HV 71 som hade övertaget. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter tre perioder var 3-3.

Fjärde perioden blev mållös.

Det här var HV 71:s andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Brynäs andra uddamålsseger.

I tabellen innebär det här att Brynäs nu ligger på tredje plats. HV 71 är på nionde plats.

HV 71 möter Leksand i nästa match hemma söndag 5 november 12.00. Brynäs möter samma dag Frölunda HC borta.