Anton Svensson blev segerskytt.

Västervik vann efter förlängning mot Almtuna

Matchen mellan hemmalaget Almtuna och gästande Västervik i Hockeyallsvenskan var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde Västervik avgöra till 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 1-0). Anton Svensson stod för det avgörande målet i förlängningen och blev matchhjälte för Västervik.

Den första perioden slutade mållös. Det var först 5.02 in i andra perioden som Västervik tog ledningen genom Henrik Neubauer framspelad av Isak Salqvist.

12.38 in i tredje perioden nätade Almtunas Oliver Kandergård på pass av Marcus Karlström och Anton Klint och kvitterade för Almtuna. I förlängningen tog det 1.03 innan Västervik avgjorde till 1-2. Matchvinnare för bortalaget blev Anton Svensson, på pass av Macoy Erkamps.

Båda lagen har nu två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, Almtuna med 14–12 och Västervik med 8–15 i målskillnad. Det här var Almtunas fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Västerviks andra uddamålsseger.

Det här betyder att Almtuna är kvar på sjätte plats, och Västervik stannar på 13:e plats, i tabellen.

På fredag 27 oktober 19.00 spelar Almtuna hemma mot Djurgården, och Västervik hemma mot Nybro.

TV: "HV som organisation måste skärpa sig"