AIK förlorade mot Linköping HC
SDHL

Hattrick av Lova Blom när Linköping krossade AIK i SDHL

Linköping hade inga problem med AIK i SDHL, och vann borta med utklassningssiffrorna 7-0 (3-0, 2-0, 2-0). Detta efter ett hattrick av Lova Blom.

Linköping spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom tre snabba mål tidigt i perioden av Lova Blom, Marthe Pabsdorff Brunvold och Sara Hjalmarsson. Och det var bara början. Linköping gjorde två mål i andra perioden och gick från 0-3 till 0-5, målen av Lova Blom och Ingrid Morset. Linköping fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-0. Målen i sista perioden gjordes av Josephine Asperup och Lova Blom.

Sara Hjalmarsson gjorde ett mål för Linköping och spelade dessutom fram till tre mål, Haruka Toko hade tre assists och Lova Blom gjorde tre mål för LHC.

AIK har fem förluster och 3–34 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Linköping har tre vinster och två förluster och 14–8 i målskillnad.

Linköping ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan AIK är på tionde och sista plats.

Söndag 22 oktober 14.00 spelar AIK hemma mot SDE. Linköping möter Frölunda HC hemma i Saab Arena fredag 20 oktober 18.00.