Tranås vann mot Falu IF
Hockeyettan

Målfest när Tranås krossade Falu IF i Stiga Arena

Tranås hade inga problem med Falu IF i HockeyEttan västra, och vann hemma med utklassningssiffrorna 10-1 (2-0, 5-1, 3-0).

Falu IF:s huvudtränare Christer Elfsberg om matchen:

– Nä, idag kändes vi jäkligt små och ängsliga. Allt det vi nött på träningarna var som helt bortblåst. Vi får ta med oss att vi spelade bra i boxplay åtminstone, man får ta alla ljusglimtar man kan hitta en sådan här match. Vi kommer tillbaka, hoppas redan till onsdag.

I början av matchen var Tranås starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Markus Ruuskanen och Oscar Gustafsson. Det var bara början för Tranås. Även i andra perioden var det Tranås som var starkast. Laget vann perioden med 5-1 och ställningen efter två perioder var 7-1.

Tranås fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 10-1. Målen i sista perioden gjordes av Pontus Eklöf, Samuli Rahikainen och Casper Andersson.

Ivar Arnesson gjorde två mål för Tranås och spelade dessutom fram till ett mål, Markus Ruuskanen stod för ett mål och två assists, Samuli Rahikainen gjorde ett mål och två målgivande passningar och Martin Skärberg hade tre assists.

För tabellens utseende betyder det här att Tranås ligger på första plats medan Falu IF har tiondeplatsen.

I nästa match möter Tranås Forshaga borta och Falu IF möter Mjölby hemma. Båda matcherna spelas onsdag 4 oktober 19.00.