SDHL

Bortaseger för Frölunda HC mot HV 71

Frölunda HC vann borta mot HV 71 i SDHL. Matchen på söndagen slutade 2-5 (0-0, 1-3, 1-2).
16-åriga målvakten Maja Helge gick därmed segrande ur sin SDHL-debut – efter att ha stoppat 17 skott.

Den första perioden slutade mållös. HV 71 gjorde 1-0 genom Amanda Andersson efter 12.25 i andra perioden.

Frölunda HC gjorde dock tre raka mål och gick från underläge 1-0 till ledning med 1-3 på bara 1. 33. 7.25 in i tredje perioden slog Sanni Hakala till på pass av Hilda Svensson och reducerade för HV 71. Mer än så blev det dock inte för HV 71.

12.37 in i perioden nätade Frölunda HC:s Felizia Wikner-Zienkiewicz framspelad av Ella Hellman och Emilia Vesa och ökade ledningen för Frölunda HC.

Laget punkterade matchen med ett 2-5-mål med 1.41 kvar att spela genom Kaitlyn Yearwood. Därmed hade Frölunda HC vänt matchen. 2-5-målet blev matchens sista.

Det här betyder att HV 71 nu ligger på åttonde plats i tabellen, och Frölunda HC är på tredje plats.

I nästa match, fredag 6 oktober 18.00, har HV 71 Brynäs borta i Monitor ERP Arena, medan Frölunda HC spelar borta mot Leksand.