SSK J20 vann mot Växjö Lakers HC
J20 Nationell

SSK J20 vann toppmötet mot Växjö med 5-3

SSK J20 tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Växjö i J20 Nationell södra herr på lördagen med 5-3 (1-0, 1-0, 3-3). En viktig seger i toppen av tabellen.

– Vi spelar väldigt bra i 2 perioder, sedan slarvar vi lite i 3'e men reder ändå ut det. Starkt av grabbarna att kunna spela så bra idag trots match igår 😊, tyckte SSK J20:s tränare Stefan Gråhns, efter matchen.

Segern var SSK J20:s sjätte på de senaste sju matcherna.

SSK J20 tog ledningen efter 8.34, genom Filip Hesselvall assisterad av Lucas Löfström. Efter 1.24 i andra perioden nätade Adam Hesselvall, framspelad av Olle Hilmersson och gjorde 2-0. SSK J20 startade också tredje perioden starkast. Laget gick upp till en 4-0-ledning. Men Växjö svarade och gjorde 4-2.

Därefter var det dock SSK J20 som avgjorde. Laget gjorde 5-2 med fyra minuter kvar att spela genom Filip Hesselvall på pass av Jan Gaspar. Växjö hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 5-3.

Växjö ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan SSK J20 är på andra plats.

SSK J20 möter Frölunda i nästa match hemma söndag 24 september 12.00. Växjö möter samma dag VIK Hockey J20 borta.