Almtuna förlorade mot Modo J20

Modo J20 säkrade segern efter förlängning mot Almtuna

Modo J20 tog en stark seger mot Almtuna borta i J20 Nationell norra herr. I förlängningen kunde bortalaget avgöra till 3-2 (2-1, 0-1, 0-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Maximilian Kilpinen blev matchhjälte för Modo J20 med sitt mål i förlängningen.

Modo J20 tog ledningen efter nio minuters spel, genom Gustav Öberg Andersson på pass av Linus Sjöqvist.

Almtuna kvitterade till 1-1 efter 13.37, genom William Falkenhäll framspelad av Ludvig Mellgren och Ivan Kolsmyr.

Modo J20 tog ledningen på nytt efter 17.46, när Linus Sjöqvist slog till assisterad av Gustav Öberg Andersson och Wille Bergström.

Efter 5.29 i andra perioden slog Kalle Forslund till, framspelad av Jesper Valente och kvitterade för Almtuna. I tredje perioden gjordes inga mål, och matchen gick därmed till förlängning I förlängningen tog det 1.28 innan Modo J20 avgjorde till 2-3. Stor matchhjälte blev Maximilian Kilpinen, på pass av Helmer Styf och David Kihl.

Almtuna har nu tio poäng efter fem spelade matcher, medan Modo J20 har två poäng efter tre matcher.

Nästa motstånd för Almtuna är Timrå J20. Modo J20 tar sig an Brynäs borta. Båda matcherna spelas söndag 17 september 12.00.