Linköping HC vann mot Malmö

Segerraden förlängd för Linköping – besegrade Malmö

7-5 (1-2, 2-2, 4-1) blev resultatet när Linköping och Malmö möttes i Saab Arena på söndagen. I och med detta har Linköping fyra raka segrar i J20 Nationell södra herr.

Malmö startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Filip Sitar och Oskar Kind Bakkevig innan Linköping svarade och gjorde 2-1 genom Alexander Dahlgren. Malmö inledde andra perioden med att göra 1-3 genom Christopher Lie, innan Linköping svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Alexander Dahlgren för framspelad av Alexander Tell och Axel Bengtsson efter 11.06.

I slutminuterna var det dock Malmö som tog greppet. Mats Bakke Olsen gjorde 3-4 efter 18.29, på pass av Filip Sitar och Dominik Badinka. Linköping hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.03 genom Herman Berggren, och gick upp till 5-4 innan Malmö svarade.

7-5 blev det till slut för Linköping.

Noterbart är att Malmös Dominik Badinka hade tre assists. Arvid Westlin och Alexander Dahlgren gjorde två mål och ett assist var för Linköping.

Malmö har startat svagt och har bara tre poäng efter fyra spelade matcher. Linköping har elva poäng.

I nästa match möts lagen igen i Malmö Isstadion, fredag 15 september 19.00.