Linköping HC vann mot Rögle

Linköping tog hem segern efter förlängning mot Rögle

Matchen mellan Linköping och Rögle i J20 Nationell södra herr slutade oavgjort efter full tid. Först i förlängningen kunde Linköping avgöra till 4-3 (1-1, 2-1, 0-1, 1-0). Matchhjälte blev Adam Aunes Johansson, som gjorde det avgörande målet 47 sekunder in i förlängningen.

Det var andra raka för Linköping, efter 7-2-segern mot Oskarshamn i premiären.

Första perioden var jämn. Linköping inledde bäst och tog ledningen genom Herman Berggren efter 4.21, men Rögle kvitterade genom Love Gath i slutet av perioden. Linköping tog ledningen på nytt genom Max Forsell efter 3.34 i andra perioden.

Efter 12.57 av perioden kunde Isac Solberg kvittera till 2-2 för Rögle.

Linköping gjorde 3-2 genom Sebastian Peter efter 14.03. 15.08 in i tredje perioden nätade Rögles Love Gath på nytt på pass av Isac Solberg och Simon Zether och kvitterade för Rögle.

Men Linköping avgjorde matchen med -1.13 kvar att spela genom Adam Aunes Johansson framspelad av Max Forsell.

Max Forsell gjorde ett mål för Linköping och spelade dessutom fram till två mål.

Förlusten var Rögles andra uddamålsförlust.

Lagen möts igen i Saab Arena, lördag 9 september 14.30.