Växjö Lakers HC vann mot Rögle

Straffar avgjorde för Växjö i hemmasegern mot Rögle

Växjö mötte Rögle hemma i en match i J20 Nationell södra herr som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde Växjö vinna med 7-6 (1-1, 1-2, 4-3, 0-0, 1-0). Jonathan Larsson blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Första perioden var jämn. Rögle inledde bäst och tog ledningen genom Isac Nielsen efter 4.40, men Växjö kvitterade genom Ville Svensson efter 11.46. Rögle var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 2-3.

I tredje perioden var det Växjö som var starkast. Laget vann perioden med 4-3 och ställningen efter tre perioder var 6-6.

I straffläggningen var det Växjö som avgjorde till 7-6. Den avgörande straffen stod Jonathan Larsson för.

Simon Zether gjorde tre mål för Rögle och ett assist. Elis Rix och Jonathan Larsson gjorde ett mål och två assist var för Växjö.

Senaste mötet lagen emellan slutade med seger för Rögle med 3-2.

Nästa motstånd för Växjö är Malmö. Lagen möts söndag 3 september 12.00 i Växjö Ishall. Rögle tar sig an Linköping borta fredag 8 september 19.00.