Logan Cooley är klar för Arizona Coytotes.
Foto: Bildbyrån/USA Today Sports
NHL

Logan Cooley ändrar sig – skriver på för Arizona Coyotes

ANNONS

Logan Cooley var inställd på att spela collegehockey en säsong till. Nu har han ändrat sig. På torsdagen blev det klart att jättelöftet spelar i NHL kommande säsong. Detta efter att ha skrivit på för Arizona Coyotes.
– Vi är väldigt exalterade, säger general managern Bill Armstrong.

Arizona Coyotes väldokumenterade problem med sin arena och sin framtid såg ut att sätta käppar i hjulet i kontrakteringen av Logan Cooley, storlöftet de draftade som tredje spelare i fjol. Den initiala rapporten sade nämligen att amerikanen hade för avsikt att avvakta med NHL-spel till dess att saker och ting klarnat kring Coyotes framtid.

Nu har han dock ändrat sig.

Under torsdagen kom beskedet att han sajnat sitt treåriga rookiekontrakt med klubben och att han därmed kommer att kliva in i NHL kommande säsongen.

Logan Cooley kommer från en sensationellt stark säsong på college med University of Minnesota i NCAA. På 39 matcher slog han som förstaårsspelare till med 60 poäng (22+38). Han noterades dessutom för 14 poäng (7+7) på JVM i Halifax, där USA bärgade en bronspeng. Med det slutade han på andra plats i poängligan bakom Connor Bedard (23 poäng).

Arizona Coyotes: “Ett av de största löftena i hockeyvärlden”

– Vi är väldigt exalterade över att signera ett NHL-kontrakt med Logan, säger Arizona Coyotes general manager Bill Armstrong i ett pressmeddelande.
– Logan är en otroligt skicklig spelare som hade en enastående säsong med “Golden Gophers”. Han har etablerat sig som ett av de största löftena i hockeyvärlden. Han är en väldigt viktig spelare för oss och han går en väldigt ljus framtid till mötes. Vi ser fram emot att få se honom spela för Coyotes under många år framöver.

Den i Pittsburgh födde och fostrade centern plockades upp av Arizona vid draften i Montréal förra sommaren. Detta alldeles bakom slovakerna Juraj Slafkovsky (Montréal Canadiens) och Simon Nemec (New Jersey Devils).


TV: USA bärgar JVM-brons efter övertidsmål

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games