Notification

World Cup of Hockey 2024? - Läs mer om det här

World Cup i ishockey förväntas att komma tillbaka år 2024, och vi hoppas och tror att dessa rykten verkligen stämmer. Denna stora och prestigefyllda hockeyturnering spelades senast 2016 så det är definitivt dags att återigen se pucken glida över isen. Mer om World Cup of Hockey nedan, men även hur du kan vara delaktig.

Om World Cup of Hockey

Den internationella hockeyturneringen var och förblir den första som tillät landslag att vara delaktig i tävlingen mot professionella spelare. När det hela drog igång var Kanada ett av de delaktiga länderna, samt de bästa fyra ishockeylagen från Europa. Under tidigare turneringar har USA haft chansen att stå på prispallens högsta punkt vid ett tillfälle medan Kanada gjort det dubbelt så många gånger och alltså vunnit World Cup vid två tillfällen. 

I mitten på 1970-talet spelades turneringen för första gången, varav upplagan ändrades två decennier senare då de inte bara bytte namn till World Cup utan de deltagande lagen ökade från sex till åtta. 

Som planerna ser ut för tillfället kommer turneringen förhoppningsvis att spelas år 2024 i februari då minst åtta landslag ställs mot varandra. 

“Vi är ute på marknaden och går redan vidare med planer för ett VM i februari 2024.” - Bill Daly.

Var delaktig i World Cup of Hockey 2024

NHL samt NHL Player Association har ett fullspäckat schema då de planerar den troligtvis 17-dagar långa turneringen som kommer ta plats 2024. Matcherna kommer att spelas i Europa såväl som i Nordamerika och NHL:s biträdande kommissionär Bill Daly har redan gett flera utlåtanden: 

"Jag tror på längre sikt, det är vår plan att ha en kvalificeringsturnering vid ett annat tillfälle under kalendern," sa Daly. "Med tanke på den korta tidsramen vi har mellan nu och februari 2024, om vi har ett kvalificeringsskede, tror jag att det är en del av turneringen.”

Dels ska NHL ännu ta ställning till Ryssland och deras deltagande i VM samt annat obligatoriskt, men som vi tydligt kan se är vi redan på god väg att få bänka oss ner framför tv:n i februari. Enligt Daly ska de inom en snar framtid fatta viktiga beslut så det är nog bara en tidsfråga innan vi får ytterligare information. 

Bli en del av spelet

Att sätta sig i soffan och kolla på matcher är spännande, men något som är ännu mer spännande är att faktiskt vara med i spelet på vinst och förlust. Ishockey är utan tvekan en av de mest populära sporterna vi tittar på i Sverige, om inte i hela Norden. Vilket naturligtvis innebär att det är minst lika populärt att lägga bets på de lag eller spelare man verkligen tror på och brinner för. På den svenska och internationella marknaden finns en mängd hemsidor där man kan lägga sina bets, både på gott och ont, så hur ska man egentligen välja? De bästa hemsidorna för hockeybetting kan vara svåra att hitta på egen hand, men som tur är finns det sajter som hjälper dig till just för detta ändamål. 

Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM