Dallas Eakins.
Foto: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports
NHL

Dallas Eakins får lämna Anaheim Ducks

ANNONS

Anaheim Ducks kom sist i hela NHL den här säsongen.
Nu meddelar klubben att huvudtränaren Dallas Eakins inte erbjuds något nytt kontrakt och får lämna.
– Detta var ett väldigt svårt beslut, säger general managern Pat Verbeek.

Det har varit en jobbig säsong för Anaheim Ducks och efter att NHL-grundseriens sista omgång spelades under torsdagsnatten så stod det klart att Ducks kommer sist i hela NHL. På 82 matcher lyckades laget bara vinna 23 matcher och plocka 58 poäng. Anaheim hade också en målskillnad på -129. Det innebär dock att Ducks har störst chans att drafta Connor Bedard eftersom de har högst procentschans att vinna draftlotteriet. 

Efter fiaskosäsongen väljer klubben nu att agera.

På sin hemsida bekräftar nämligen Ducks att de går skilda vägar med tränaren Dallas Eakins då han inte erbjuds något nytt kontrakt. Eakins var tränare för Anaheim under fyra säsonger och klubben gick inte till slutspel en enda gång under hans ledning. 

– Detta var ett väldigt svårt beslut som kommer efter en genomgående överläggning av situationen. I slutändan så kände jag ändå att det vore bra för laget med en ny röst och ett nytt perspektiv inom ledarskapet. Dallas har agerat med klass och bra karaktär i vad som har varit en jobbig säsong för oss och vi önskar honom all lycka i framtiden, säger general managern Pat Verbeek.

Flera sparkningar

Eftersom detta är den första dagen sedan NHL:s grundserie avslutade väljer flera lag att göra förändringar. Tidigare i dag meddelade nämligen Pittsburgh Penguins att de sparkade sin sportsliga ledning, med presidenten Brian Burke och general managern Ron Hextall i spetsen, efter att klubben missat slutspel för första gången på 17 år.

Även St. Louis Blues genomför förändringar efter att ha missat slutspel. Klubben går nämligen ut med att lagets assisterande tränare Craig MacTavish och Mike Van Ryn tvingas lämna.


TV: Pettersson nådde 100 poäng – Anaheim förlorade tolfte raka

Den här artikeln handlar om: