VIK Västerås HK förlorade mot Leksand

Arvid Eljas bakom Leksands skalp – vann första kvarten mot VIK Hockey J20

Leksand har tagit greppet mot VIK Hockey J20 i J20 Kvartsfinal herr, efter seger på bortaplan med 5-2 (1-1, 2-1, 2-0) i första matchen. Leksand kan därmed avgöra serien i nästa match.

– Tycker inte att vi spelar slutspelshockey. Idag förlorar vi kampen runt båda målen och spelar smått på linjerna och det kostar oss matchen, kommenterade VIK Hockey J20:s tränare Pär Hellenberg.

Första perioden var jämn. Leksand inledde bäst och tog ledningen genom Hannes Hellberg efter 13.11, men VIK Hockey J20 kvitterade genom Noah Berger bara två minuter senare. Leksand startade andra perioden bäst. Laget gick upp till en 1-3-ledning genom mål av Arvid Eljas och Erik Olhans-Lind innan VIK Hockey J20 svarade och gjorde 3-2 genom Alfred Aalto. I tredje perioden gjorde Leksand 2-4 efter 1.45 genom David Segh. Och med bara 2.22 kvar satte Arvid Eljas avgörande 2-5.

Noterbart är att lagkaptenen Arvid Eljas gjorde två mål för Leksand och spelade fram till ett tredje.

De båda lagen möts igen fredag 31 mars 19.00, i Tegera Arena.