IFK Täby HC förlorade mot Timrå

Storseger för Timrå borta mot Täby

Timrå hade en riktig målfest när man besegrade Täby borta i Tibble Ishall i J18 Nationell norra herr. Timrå vann med hela 9-1 (3-1, 3-0, 3-0). Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som Täby vann med 6-0.

Timrås tränare Martin Nilsson tyckte till om matchen:

– En gedigen insats ifrån oss. Det droppar från taken och vi går snart in i slutspel då ska insatserna se ut som dagens, så det är kul.

Timrå började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 3.31 slog Hugo Bergendal till framspelad av Adrian Thun-Hansson och Nils Näsström.

Täby kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 5.36 nätade Maksim Haritoncevs på pass av Axel Björklund.

Timrå tog ledningen på nytt efter 8.00, när Adrian Thun-Hansson slog till.

Laget gjorde 1-3 efter 13.54, när Frans Westberg-Gren fick träff assisterad av William Lindgren och Elis Walldén.

Timrå startade andra perioden bäst och gick från 1-3 till 1-6 genom tre snabba mål tidigt i perioden av Hugo Bergendal, William Lindgren och Adrian Thun-Hansson. Och det var bara början.

Timrå fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 9-1. Målen i sista perioden gjordes av Filip Lundgren, Emil Szepesi och Ludvig Olsson.

Timrås Adrian Thun-Hansson stod för två mål och två assist, Hugo Bergendal gjorde två mål och ett assist och Frans Westberg-Gren stod för ett mål och två assist.

Båda lagen har nu två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, Täby med 19–30 och Timrå med 21–18 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Täby på sjätte plats i tabellen, medan Timrå är på åttonde plats.

I nästa match, söndag 12 mars, har Täby Almtuna hemma i Tibble Ishall 17.40, medan Timrå spelar borta mot AIK 12.00.