HV 71 vann mot Växjö Lakers HC

Fyra poäng av Herman Träff – när HV71 tog storseger mot Växjö

HV 71 hade en riktig målfest när man besegrade Växjö hemma i Husqvarna Garden i J18 Nationell södra herr. HV 71 vann med hela 8-2 (1-1, 6-0, 1-1) efter fyra poäng (2+2) av Herman Träff. Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som Växjö vann med 4-2.

Första perioden var jämn. Växjö inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Anton Sollin efter 2.39, men HV 71 kvitterade genom Samuel Herlitz i slutet av perioden.

I andra perioden var HV 71 starkast och gick från 2-1 till 7-1 genom mål av Vincent Sandberg, Eric Nordmark, Lucas Andersson, Herman Träff och Bruno Idzan. Det sista målet kom med fem sekunder kvar av perioden.

Efter 7.55 av matchen kunde Anton Linde göra 7-2 för Växjö.

HV 71 kunde dock avgöra till 8-2 med 5.47 kvar av matchen genom Herman Träff.

Herman Träff gjorde två mål för HV 71 och två målgivande passningar.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, HV 71 med 25–17 och Växjö med 18–19 i målskillnad.

Resultaten i sista omgången innebär att HV 71 slutar på andra plats och Växjö på sjätte plats.