Notification

Hockey-VM 2023 – mästerskapet du inte vill missa!

år kommer Ishockey-VM 2023 att arrangeras i Finland och Lettland. Tidigare var eventet tänkt att spelas i Ryssland, men efter attacken mot Ukraina valde det internationella ishockeyförbundet att dra tillbaka beslutet. Eftersom Hockey-VM nu kommer att spelas i två olika länder kan det bli krångligt att hinna med alla matcher, inte minst för dem som väljer att boka biljetter och se matcherna på plats. Därför kan det vara bra att veta vilka som erbjuder livestreaming av Hockey-VM 2023. På så sätt kan man vara säker på att man inte missar detta historiska evenemang!

Svt sändningsrättigheter

Sedan 2018 har sändningsrättigheterna för Ishockey-VM delats mellan SVT och MTG. 2017 beslutade sig SVT för att påbörja ett samarbete med MTG. Enligt avtalet skulle de båda aktörerna turas om att sända sportevenemanget. Eftersom MTG sände VM 2022 är det nu dags för SVT att sända Ishockey-VM 2023. Detta innebär att man kan följa matcherna gratis på SVT1, SVT2 och SVT24 samt streama matcherna genom SVT appen. Appen gör det också enkelt för en att se om en match man missat när man får tid.

Streama via spelbolag

Om man vill betta samtidigt som man streamar matcherna finns det idag även flera spelbolag som erbjuder livebetting. Att streama sport via spelbolag är gratis, men det kan finnas vissa villkor som man måste uppfylla innan man kan titta på matchen. 

  • För det första måste man se till att spelbolaget faktiskt visar de matcherna du vill se och betta på.
  • För det andra behöver man oftast ett positivt saldo på sidan. Det kan vara så lite som en krona, resterande belopp från tidigare insättning eller en ny överföring. Tänk också på att även om det kan krävas så lite som en krona, kan insättningsbeloppet vara högre.
  • Till sist kan det också krävas att man har ett aktivt spel eller att man spelat någon gång under den senaste månaden.

Hur ser upplägget ut?

Eftersom vissa matcher kommer att spelas och sändas samtidigt i Finland och Lettland, kan det vara en smart idé att kolla spelschemat några dagar innan. Genom att ha koll på vilka länder som spelar de olika dagarna, kan man lättare planera vilka matcher man vill prioritera och vilka man kan streama senare. Det är planerat att det ska spelas sextiofyra matcher under turneringen. Alla lag som deltar kommer att spela sju matcher var under gruppspelet. Därefter kommer de bästa lagen från varje grupp att gå vidare till slutspelet. I slutspelet kommer man att spela fyra kvartsfinaler, två semifinaler, en bronsmatch och en final.

Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM