Timrå förlorade mot Modo Hockey J18

Modo Hockey J18 vann trots uppryckning av Timrå

Matchen mellan Timrå och Modo Hockey J18 i J18 Nationell norra herr slutade 3-6 (0-4, 0-2, 3-0). Bortalaget Modo Hockey J18 gjorde en riktigt stark första period och ledde med 4-0 och lyckades hålla undan till seger, trots att Timrå lyfte sig.

– Någonstans så är det motståndarna som tar tillvara på momentumet som de får efter sitt 1-0-mål i power play. Vi blir i och med det för avvaktade i vårt spel utan puck och reagerar istället för att agerar. En frustrerande förlust, kommenterade Timrås tränare Martin Nilsson.

Modo Hockey J18 spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-4 genom mål av Oliver Svensson, Viggo Lundström, Eric Appeltofft och Alex Zalesak.

Modo Hockey J18 gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 0-4 till 0-6, målen av Milton Gästrin och Hampus Nilsson. Målen punkterade matchen.

Kevin Rönnelöw, Kevin Rönnelöw och Linus Carlsson reducerade förvisso, men närmare än 3-6 kom inte Timrå. Modo Hockey J18 tog därmed en stabil seger.

Hampus Nilsson gjorde ett mål för Modo Hockey J18 och två assist och Theodor Bodén hade tre assists.

Timrå har fem förluster och 11–23 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Modo Hockey J18 har tre vinster och två förluster och 15–9 i målskillnad.

Med fyra omgångar kvar är Timrå på åttonde plats i tabellen, medan Modo Hockey J18 är på andra plats.

I nästa omgång har Timrå Djurgården hemma i Lill-Strimma-hallen, lördag 4 mars 15.30. Modo Hockey J18 spelar borta mot AIK lördag 25 februari 15.30.

TV: Elias Petterssons monstermatch