Väsby vann mot Kiruna IF

Väsby upp i topp efter trepoängare mot Kiruna

Tack vare 6-1 (2-1, 1-0, 3-0) hemma mot Kiruna är Väsby ny serieledare i HockeyEttan Allettan norra. Laget ligger på samma poäng som tvåan Hudiksvall men toppar tabellen. Hudiksvall har dessutom en match mer spelad. Efter lördagens match i Renew Arena ligger Kiruna på tionde plats.

– Vi gör en stabil hemma match och vinner rättvist. Vi har stor puckinnehav och vi skapar många målchanser. Vi är kompakta och gör det bra också defensivt, kommenterade Väsbys tränare Jussi Salo efter matchen.

I och med detta har Väsby fyra raka segrar i HockeyEttan Allettan norra.

Väsby startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Tim Dackell och Nils Bolin innan Kiruna svarade och gjorde 2-1 genom Nico Joki.

Efter 16.06 i andra perioden slog Rasmus Sörgardt till, på pass av Nils Bolin och Adam Falk och gjorde 3-1.

Väsby fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-1. Målen i sista perioden gjordes av Rasmus Sörgardt, Nils Bolin och Axel Olsson.

Väsbys Nils Bolin stod för två mål och ett assist.

Väsby har fyra segrar och en förlust och 17–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Kiruna har en vinst och fyra förluster och 14–27 i målskillnad.

Söndag 12 februari möter Väsby Bodens HF hemma 15.00 och Kiruna möter Lindlöven borta 16.00.

TV: Inge Hammarström invald i Hall of Fame