Eskilstuna Linden vann mot Mörrum

Eskilstuna Linden avgjorde i sista perioden och vann mot Mörrum

Eskilstuna Linden vann hemma mot Mörrum i Vårettan södra herr med 2-1. Matchen var helt jämn efter två perioder, 1-1, innan Eskilstuna Linden avgjorde i sista perioden.

– Jobbig match. Vi skapade mycket chanser men de krigade och målvakten gjorde en bra insats. Nöjd att vi hade tålamod att fortsätta pressa ner dem och kunde avgöra matchen tre minuter innan slutsignal, tyckte Eskilstuna Lindens tränare Nico Surenkin, efter matchen.

Adam Helldén stod för Eskilstuna Lindens avgörande mål 16.59 in i tredje perioden.

Första perioden var jämn. Mörrum inledde bäst och tog ledningen genom Marcus Paulsson efter 10.50, men Eskilstuna Linden kvitterade genom Tim Palmberg i slutet av perioden.

Andra perioden blev mållös.

16.59 in i tredje perioden nätade Eskilstuna Lindens Adam Helldén på pass av Andrés Staforelli och David Göransson och avgjorde matchen. Helldén fullbordade därmed lagets vändning.

Eskilstuna Linden har tre segrar och två förluster och 14–14 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Mörrum har en vinst och fyra förluster och 10–14 i målskillnad. Det här var Eskilstuna Lindens sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Mörrums sjunde uddamålsförlust.

Med fyra omgångar kvar är Eskilstuna Linden på tredje plats i tabellen, medan Mörrum är på nionde plats.

Nästa motstånd för Eskilstuna Linden är Tyringe. Lagen möts fredag 17 februari 19.00 i Tyrs Hov Sportcentra. Mörrum tar sig an Vimmerby hemma onsdag 15 februari 19.00.