Notification

Så kan du höja värdet på ditt boende

För många som äger sig eget boende så kan det många gånger vara en god investering att göra det man kan för att höja värdet på sitt boende. Detta gäller inte minst om man har med i sina planer att sälja sitt boende inom en relativt snar framtid.

Genom flera kloka investeringar och renovering av sitt boende så kan värdet öka markant. Det finns även en hel del smarta lösningar och saker man kan göra med något mindre medel som också kan höja marknadsvärdet, detta gäller inte minst boendets utomhusytor.

Till att börja med så behöver man såklart ha en ekonomi som tillåter att man kan renovera sitt boende. Här är det alltid klokt att kontakta Advisa för att se hur man kan förbättra sin ekonomi ytterligare så att man kan göra de renoveringar av sitt boende som man önskar.

Vad är det då man bör fokusera på för att man ska kunna få så mycket som det någonsin går för sitt boende? Här får du några bra tips på traven:

1 Uppdatera ditt kök

Ett nytt och snyggt kök höjer alltid marknadsvärdet, med anledning till att ingen vill stå utan ett kök under renovering. Se till att försöka hålla köket så neutralt som möjligt utan skrikiga färger så att även kommande ägare kan sätta sin egen prägel på köket så småningom.

2 Nytt badrum

Samma gäller här som vid punkten ovan, snyggt och neutralt är rekommenderat och finns det en möjlighet att göra ett handfat för både honom och henne så är detta alltid uppskattat.

3 Spara in på elkostnader

Se över vilket värmealternativ som är det bästa för ditt boende. En luftvärmepump och en mysig kamin kan exempelvis vara en god investering.

Finns det möjligheter att investera i solpaneler så är även detta något som kommer att göra att ditt boende kommer att säljas för ett betydligt högre belopp.

4 Glöm inte bort ytorna utomhus

Det kan vara lätt att enbart tänka på de inre ytorna av sitt boende när man vill höja boendets marknadsvärde men för den skullen så bör man heller inte glömma bort boendets utomhusytor.

Allt från en reparerad och målad fasad, en ny altan eller trädäck, en swimmingpool, lekplats för barnen, garage, lounge och växthus höjer alltid värdet på ett boende.

5 Homestaging

Att anlita ett företag som sysslar med homestaging blir allt vanligare även i Sverige, något som också har visat sig att vara en riktigt klok investering då även detta höjer försäljningsvärdet på boendet. Vid homestaging så stajlas boendet med allt från möbler, växter, mattor och andra inredningsdetaljer.

Lycka till med din försäljning!

 

Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL