NHL

TV: Superstjärnornas kamp: "Världens två bästa målvakter"

ANNONS

Andrej Vasiljevskij och Igor Sjestjorkin drabbades samman under natten. Och självfallet blev det målsnålt. Där den förstnämnde drog det längsta strået när Tampa besegrade Rangers med 2-1 efter straffar.
– Självklart var målvaktsspelet… två världsklassmålvakter, säger New Yorks Gerard Gallant efter matchen.

Tampa Bay visade sig vara snäppet starkare och besegrade New York Rangers med 2-1 efter straffar.

Det mycket tack vare Andrej Vasiljevskij, som motade 45 skott – och släppte bara in ett. Men han mötte också sin like. För i det andra målet stod landsmannen Igor Sjestjorkin, och han ville inte vara sämre. Efter full tid hade han motat 39 skott – och släppt in ett.

Zibanejad målskytt

Matchen ville inte avgöras när de två stjärnmålvakterna spelade som de gjorde. Och matchen gick därför till ett straffavgörande.

– Självklart var målvaktsspelet… två världsklassmålvakter. Världens två bästa målvakter förmodligen. De var “outstanding”. Det var en bra hockeymatch med många bra chanser. Tufft att förlora så där i en straffläggning, men jag tycker att vi spelade bra, säger Gerard Gallant till NHL.com. 

Målskyttar i matchen var Mika Zibanejad för Rangers, och Brayden Point för Lightning. Den avgörande straffen stod Alex Killorn för.

Den här artikeln handlar om: