Frölunda går vidare.
CHL

Frölunda vidare till CHL-semifinal efter stor dramatik – slår ut Skellefteå

Det blev stor dramatik i CHL-kvartsfinalen mellan Skellefteå och Frölunda – men till slut kunde Ryan Lasch avgöra för Frölunda i straffläggningen och skjuta laget vidare till semifinal.
Nu väntar Luleå i ett dubbelmöte för att avgöra vilka som gör till CHL-final.

När lagen möttes i Västerbotten förra veckan så skaffade sig Skellefteå en marginell ledning inför kvällens returmöte då de vann med 1-0 efter att Linus Söderström hållit nollan.

Under tisdagskvällen avgjordes det sedan vilket lag som skulle gå vidare till CHL-semifinal och det blev då stor dramatik. Det krävdes straffläggning för att skilja lagen åt men till slut kunde Frölunda avgöra för att gå vidare med 4-3 totalt i dubbelmötet.

Det var mållöst i den första perioden men sedan hettade matchen till ordentligt i den andra perioden – efter tre mål i powerplay.

Tre mål på fyra minuter

Frölundas stjärnback Andreas Borgman klev fram och smällde dit 1-0 till göteborgarna men Skellefteå fick sedan chansen i PP-spel och då satte Andreas Wingerli 1-1. Wingerli hade därmed gjort både målen för Skellefteå i kvartsfinalen då han även blev målskytt i den första matchen.

Frölunda satte sedan 2-1 då Jacob Nilsson höll sig framme. Det blev då alltså tre powerplay-mål inom loppet av fyra minuter. Ställningen 2-1 stod sig efter 40 spelade minuter och det var då förlängningsläge i matchen.

Skellefteå fick sedan en drömstart på den tredje perioden då Måns Forsfjäll åkte in och sköt ett skott som studsade och gick över Lars Johansson i Frölundamålet för 2-2 i matchen men bortalaget hade då fördelen med 3-2 totalt i dubbelmötet.

Det skulle dock bli kvitterat igen då Frölunda satte 3-2 i matchen då Filip Johansson sköt ett tyst skott som letade sig in bakom en skymd Linus Söderström

Lasch och Johansson hjältar efter straffar

Resten av tredje blev det sedan ett tajt spel med mycket avblåsningar och få klara målchanser. Matchen gick därmed till förlängning.

Det var böljande spel och flera chanser åt båda håll i förlängningen, speciellt i slutet, men det blev ändå inga mål. I stället väntade straffläggning för att avgöra vilka som skulle få spela semifinal.

Både Ryan Lasch och Max Friberg blev målskyttar för Frölunda i straffläggningen samtidigt som Lasse Johansson räddade alla Skellefteås straffar. Frölunda vinner och skickar ut Skellefteå ur CHL.

Frölunda får därmed möta Luleå i semifinalen och det är alltså klart att ett svenskt lag kommer att få spela CHL-final.

Frölunda går därmed vidare till semifinal i Champions Hockey League för sjunde gången (!) något som är väldigt imponerande med tanke på att turneringen spelats under åtta år.

Frölunda – Skellefteå 4–2 SO (0-0,2-1,2-1,0-0,1-0)

Frölunda: Andreas Borgman, Jacob Nilsson, Filip Johansson, Ryan Lasch (avgörande straff).
Skellefteå: Andreas Wingerli, Måns Forsfjäll.

Frölunda vidare med 4-3 över två matcher.

TV: "Det är hår som flänger överallt och tänder som saknas"

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL