Linköping HC vann mot IK Oskarshamn

Oskarshamn vann stort senast – nu tog Linköping revansch

Det var ombytta roller när Linköping tog emot Oskarshamn i Stångebro Ishall på lördagen. Linköping vann matchen i J20 Nationell södra herr med 7-3 (3-0, 2-1, 2-2). I lagens senaste möte såg det annorlunda ut, då vann Oskarshamn med hela 8-3.

– Bra genomförd match, många som deltar åt båda håll. Kul att vi får göra lite mål både i power play och 5-5, något att ta med sig in i fortsättningen av säsongen, kommenterade Linköpings coach Andreas Melin.

Oskarshamns tränare Johan Jönsson:

– Kort om folk och framförallt ett ungt lag som vi ställer på banan och tycker killarna lägger ner ett gediget arbete över hela matchen men tyvärr räcker det inte hela vägen. Vi kommer fram till 5-3 sedan blir det lite väl enkla utvisningar som LHC utnyttjar och vi studsar inte tillbaka riktigt efter det. Men killarna slet hela matchen igen om, för det ska de ha all beröm.

Linköping spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Kevin Nicolet, Elias Sjöström och Felix Öhrqvist. Oskarshamn reducerade dock till 3-1 genom Viggo Söderberg tidigt i andra perioden.

Linköping gjorde dock två mål och gick från 3-1 till 5-1, målen av Rasmus Leijonhielm och Max Forsell. 4.50 in i tredje perioden slog Axel Blom till på pass av Adam Petersson och reducerade.

7.49 in i perioden reducerade Oskarshamn på nytt genom Hampus Johannesson framspelad av Mio Bubini och Viggo Söderberg. Fler mål än så blev det inte för laget.

10.27 in i perioden nätade Linköpings Rasmus Leijonhielm ännu en gång på pass av Max Forsell och Fabian Wagner och ökade ledningen.

Efter 11.20 nätade Alvin Munther framspelad av Max Forsell och Fabian Wagner och ökade ledningen för Linköping. Det fastställde slutresultatet till 7-3.

Linköpings Fabian Wagner hade fyra assists, Max Forsell stod för ett mål och två assists och Rasmus Leijonhielm gjorde två mål och totalt tre poäng.

Linköping har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Oskarshamn har en vinst och fyra förluster.

Resultaten i sista omgången innebär att Linköping slutar på sjunde plats och Oskarshamn på elfte plats.

TV: Fem poäng av Nylander mot Calgary