Mora avgjorde i förlängningen mot Leksand

Matchen mellan hemmalaget Leksand och gästande Mora i J18 Region väst herr var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde Mora avgöra till 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 1-0). Matchhjälte blev Luiz Liljeblad, som gjorde det avgörande målet med bara 59 sekunder kvar att spela i förlängningen.

Resultatet betyder att femteplacerade Mora tog fjärde segern i följd, och att Leksand samtidigt förlorade efter fyra segrar i rad.

Leksand tog ledningen efter åtta minuters spel, genom Liam Persson.

Andra perioden blev mållös. Mora kvitterade till 1-1 med 01.39 kvar att spela i tredje perioden genom Anthon Nilsson-Andren. I förlängningen tog det 4.01 innan Mora också avgjorde till 1-2. Matchvinnare för bortalaget blev Luiz Liljeblad, på pass av Anton Olsson.

Leksand har fyra vinster och en förlust på de senaste fem matcherna. Det här var Leksands tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Moras fjärde uddamålsseger.

Matchresultatet innebär att Leksand ligger kvar på fjärde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 11 december. Då möter Leksand BIK Karlskoga i Tegera Arena 16.00. Mora tar sig an Borlänge borta 12.00.

TV: Matchstraff för svensken – efter nackslag