Gustav Rydahl sköt sitt första mål i AHL.
Foto: AHL TV/Twitter
AHL

Första AHL-målet för Gustav Rydahl i segermatchen

ANNONS

Gustav Rydahl lämnade Färjestad för att jaga NHL-drömmen med New York Rangers. Guldhjälten har fått inleda säsongen i AHL – där han i natt sköt sitt första mål för Hartford Wolf Pack.

Gustav Rydahls mål kom tidigt i den första perioden och innebar 1–0-målet för Hartford Wolf Pack i nattens 4–2-seger över Hershey Bears. Rydahl höll sig påpassligt framme på en målvaktsretur från Zach Fucale och kunde från nära håll raka in ledningspucken för hemmalaget.

För Rydahl var nattens mål hans första i Nordamerika sedan flytten från Färjestad i våras. Den 28-årige värmlänningen noterades för en assist i förra helgens bortamöte med Bridgeport och står noterad för totalt två poäng (1+1) på fyra AHL-matcher med Hartford Wolf Pack.

Rydahl lämnade Färjestad efter vårens SM-guld för spel i New York Rangers, då han skrev på ett ettårigt envägskontrakt med klassikerklubben. 28-åringen skickades under försäsongen ned till farmarlaget i Hartford, där han enligt CapFriendly har en lön på 750 000 dollar under säsongen.

***

Linus Karlsson var nattens stora svenska poängproducent, då han noterades för ett mål och två assist i Abbotsfords 7–3-seger över San Diego. Den tidigare Skellefteåstjärnan har nu producerat åtta poäng (2+6) på fem matcher i AHL den här säsongen.

Även Axel Andersson skrev in sig i målprotokollet i matchen för San Diego.

Karlssons mål i matchen kom i den tredje perioden där han överlistade landsmannen Olle Eriksson Ek Ek på ett läckert vis. Eriksson Ek räddade i sin tur 17 av 20 skott i matchen, där burväktaren fick hoppa in i matchen inför starten av den andra perioden.

***

AHL:s poängbäste svensk än så länge denna säsong är Emil Bemström, som blev Clevelands enda målskytt i nattens 1–5-förlust mot Utica. 23-åringen har producerat tio poäng, jämnt fördelat mellan fem mål och fem assist, på sju matcher, vilket innebär att han delar poängligaledningen i AHL med Félix Robert i Syracuse.

Andreas Johnsson stod för två assist i matchen för Utica.

***

Jesper Frödén förlängde sin poängsvit till fem raka matcher, då han i nattens möte med Calgary Wranglers stod för en assist. 28-åringen har nu producerat fyra mål och fem assist på fem matcher i AHL den här säsongen.


TV: "Skellefteå behöver värva minst tre spelare"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL