Gustav Olofsson, här i Montréal.
Foto: Eric Bolte-USA TODAY Sports
NHL

Gustav Olofsson skriver nytt kontrakt med Seattle Kraken

ANNONS

Gustav Olofsson har redan spelat nio säsonger i NHL/AHL. 
Nu ser det ut att bli åtminstone en till då CapFriendly.com uppger att backen skriver ett nytt kontrakt med Seattle Kraken. 

Det verkar bli en fortsättning i Nordamerika för Gustav Olofsson

Enligt CapFriendly.com har svensken nämligen skrivit ett nytt kontrakt med Seattle Kraken som gäller över nästa säsong. 

Sajten uppger att det är ett tvåvägskontrakt som gäller över nästa säsong och som är värt 750 000 dollar på NHL-nivå och 275 000 dollar på AHL-nivå. 

Kan få spela i nya klubben

Gustav Olofsson, som är storebror till tidigare Oskarshamnsstjärnan Fredrik Olofsson, flyttade till Seattle Krakens organisation förra året då klubben klev in i NHL. Han fick dock endast spela i farmarlaget Charlotte Checkers där han gjorde nio poäng på 41 matcher och var assisterande kapten. 

Till nästa säsong kan Olofsson få möjligheten att debutera i ett helt nytt lag. Seattle Kraken ska nämligen få sitt eget farmarlag vid namn Coachella Valley Firebirds som kommer att kliva in i AHL till säsongen 2022/23. Det nya kontraktet innebär att svensken kan få vara en del av lagets historiska första trupp. 

Gustav Olofsson draftades i andrarundan av Minnesota Wild 2013 och har sedan fått spela 59 NHL-matcher för Minnesota och Montréal Canadiens under sin karriär. Det har även blivit 244 AHL-matcher under hans nio år i den nordamerikanska proffshockeyn. Olofsson spelade JVM med Sverige 2014 och var en Juniorkronornas backar då laget tog silver. 


TV: Stor glädje under Colorados paradfirande i Denver

Den här artikeln handlar om: