Djurgården förlorade mot Luleå

Tre poäng till Luleå efter avgörande i slutperioden mot Djurgården

Luleå vann borta mot Djurgården i SDHL med 5-4 (1-1, 1-1, 3-2). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Luleå avgjorde.

Jenni Hiirikoski stod för Luleås avgörande mål med bara 33 sekunder kvar av matchen.

Första perioden var jämn. Luleå inledde bäst och tog ledningen genom Noora Tulus efter 16.00, men Djurgården kvitterade genom Olivia Sohrner bara en minut senare. Djurgården gjorde 2-1 genom Maria Lindberg efter 6.16 i andra perioden.

AVGJORDE – MED 30 SEKUNDER KVAR

Luleå kom tillbaka, och gjorde 2-2 genom Wilma Hjelm med 03.34 kvar att spela. I tredje perioden var det Luleå som var starkast. Laget vann perioden med 2-3 och matchen med 5-4.

Noterbart är att Luleås Ronja Savolainen hade tre assists.

Resultaten i sista omgången betyder att Djurgården slutar på sjätte plats i tabellen, och Luleå på tredje plats.

TV: Berättar om SM-guldet: "MoDo hade redan börjat parta"