Brady Fergusons lustiga mål.

Brady Fergusons märkliga mål – från mittzon

Det var 0-0 länge mellan Rögle och Linköping.
Då bestämde sig Brady Ferguson för att dumpa in pucken från rödlinjen – och han bröt då nollan i matchen.
– Det är nog det snyggaste målet jag har gjort, skämtar amerikanen i C More efteråt.

Trots att det skjutits flera skott och var chanser åt båda hållen så stod det 0-0 mellan Rögle och Linköping i slutet av den andra perioden.

Med mindre än en minut kvar av mittperioden för Brady Ferguson upp pucken i mittzon men i stället för att avancera in i anfallszon så väljer han att dumpa in pucken precis när han kommer till rödlinjen.

Pucken går mot LHC-målvakten Marcus Högberg men några meter framför målet så studsar pucken i isen och byter riktning helt vilket ställer Högberg och gör att pucken kan studsa in i nätet.

Efteråt kunde Ferguson själv knappt tro att det blev mål.

– Det är nog det snyggaste målet jag har gjort. Nej, jag skojar bara. Jag försökte bara dumpa ner den djupt och så tog den en turlig studs och gick. Jag klagar inte, säger amerikanen med ett skratt i C More-intervjun.

I den tredje perioden kvitterade dock Linköping till 1-1 genom Patrick Russell vilket tvingade match till förlängning.

Väl i overtime var det återigen Brady Ferguson som klev fram och sköt det avgörande målet för att se till att Rögle tar bonuspoängen. Ferguson själv har varit väldigt het på slutet då han har gjort tio poäng på de åtta senaste matcherna. Han har därmed redan förbättrat sig jämfört med fjolåret. Då gjorde han fem mål och 18 poäng på 52 matcher och den här säsongen har han nu gjort sex mål och 19 poäng på 31 matcher.

En svit tog dock slut under torsdagskvällen då Adam Tambellini gick poänglös för första gången sedan 30 oktober. Det innebär att hans svit på poäng i 16 raka matcher nu är över.

Rögle – Linköping 2–1 (0-0,1-0,0-1,1-0)

Rögle: Brady Ferguson 2.
Linköping: Patrick Russell.

TV: Varför har det vänt för Färjestad?