Luleå vann mot Leksand
Montage
Matchrapport

Luleå upp i topp efter seger mot Leksand

ANNONS

Luleå är nu serieledare i SDHL efter seger, 4-1 (0-0, 2-1, 2-0), hemma mot Leksand. Luleå leder serien två poäng före Brynäs. Brynäs har dock tre matcher mindre spelade. Leksand ligger på åttonde plats i tabellen.

Segern var Luleås sjätte på de senaste sju matcherna, och sjunde raka segern på hemmaplan.

Första perioden blev mållös. Luleå startade andra perioden vassast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Jenni Hiirikoski och Emma Nordin innan Leksand svarade och gjorde 2-1 genom Celine Tardif. Luleå startade tredje perioden bäst och gick från 2-1 till 4-1 genom mål av Pernilla Forsgren och Wilma Sjölund och avgjorde matchen.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 15 januari. Då möter Luleå AIK i Ulriksdals IP 15.30. Leksand tar sig an HV 71 hemma 14.00.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM