Ryan Reaves trycker till Tom Wilson under en match mellan Vegas och Washington 2018.
Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports
NHL

New York Rangers värvar tungviktaren – hämnd att vänta?

ANNONS
Incidenten där Washingtons Tom Wilson kastade omkull New York Rangers-stjärnan Artemij Panarin i slutet av grundserien fortsätter att få konsekvenser. Nu värvar Rangers tungviktaren Ryan Reaves från Vegas Golden Knights för att se till att något liknande inte inträffar igen.

Det finns inga egentliga slagskämpar kvar i NHL såsom det gjorde förr i tiden. Men det finns fortfarande en Ryan Reaves i ligan, av många kallad den sista av sin sort. De senaste åren har forwarden räknats som NHL:s obestridde tungviktare, en spelare som inte har några övermän när det kommer till det fysiska spelet.

Nu lämnar han Golden Knights för spel i New York Rangers. Enligt Sportsnets Elliotte Friedman ger Rangers upp ett tredjerundeval i draften för att säkra tuffingens tjänster.

Därmed fortsätter omvandlingen av New York Rangers lagbygge, från det mer tekniska och finessrika mot det mer fysiska. Klubbens ägare James Dolan uttryckte under fjolårssäsongen sitt stora missnöje över vad han ansåg vara ett lag som var för enkla att spela emot.

SKADADE PANARIN

Det utspelet kom efter att Rangers fått superstjärnan Artemij Panarin skadad sedan han blivit omkullkastad av Washington Capitals ökände forward Tom Wilson och bidrog till att både general managern Jeff Gorton och presidenten John Davidson fick lämna sina jobb. Dolan ansåg inte att deras plan för klubben matchade hans egna önskemål.

Under sommaren har Rangers, förutom att nu värva Reaves, plockat in den store och fysiske forwarden Barclay Goodrow som spelade en viktig roll i Tampa Bay Lightnings två senaste Stanley Cup-vinster och sajnat honom till ett sexårskontrakt. Man har också trejdat skicklige ryske forwarden Pavel Butjnevitj till St. Louis Blues och bland annat fått fysiske Sammy Blais tillbaka i den bytesaffären. På backsidan har man dessutom hämtat in de storvuxna och fysiska backarna Patrik Nemeth och Jarred Tinordi via free agent-marknaden.

Ryan Reaves har under NHL-karriären spelat 686 NHL-matcher för St. Louis, Vegas och Pittsburgh och samlat ihop 939 utvisningsminuter. Nu återstår det att se hur många fler det blir i Rangers tröja. Framför allt i matcherna mot Washington Capitals och Tom Wilson.


TV: 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch