Kevin Poulin.
Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Björklövenmålvakten flyttar hem – klar för finalistens farmarlag

ANNONS
Det blev bara en säsong för Kevin Poulin i Björklöven och Sverige. Nu återvänder kanadensaren hem till Kanada och Montréal för spel i AHL-laget Laval Rocket.

Kevin Poulin kom till Björklöven med en imponerande meritlista bestående av både NHL- och OS-spel. Den 31-åriga målvakten gjorde 30 allsvenska matcher för Björklöven i grundserien och ytterligare 16 i slutspelet, men fick inte vara med om att ta sin klubb till SHL. Därför bröts kontraktet med Umeåklubben och Poulin vänder hem till Kanada.

Nästa säsong ska han nämligen företräda hemstaden Montréal Canadiens farmarlag Laval Rocket i AHL. Klubben meddelar via Twitter att veteranen sajnats till ett ettårskontrakt. 

Kevin Poulin har tidigare spelat 50 NHL-matcher för New York Islanders och tog brons med Kanada vid OS i PyeongChang i Sydkorea 2018. Han har tidigare spelat närmare 200 AHL-matcher i sin karriär och utöver det hunnit med stopp i såväl KHL som den schweiziska, österrikiska och tyska ligan.

TV: Tre SHL-värvningar under radarn

Den här artikeln handlar om: