TAMPA - N Y ISLANDERS 3-3 I MATCHER
NHL

Matchhjälten efter superdramat: "Nu luktar det öl"

ANNONS
Tampa Bay hade i natt chansen att säkra en finalplats. Men New York Islanders ville annat. Anthony Beuvillier klev fram i förlängningen och avgjorde - och säkrade en match sju i semifinalserien.

– När förlängningen började luktade arenan cigaratter - nu nu luktar det öl, sade han i ett redan nu ikoniskt citat.

New York Islanders vägrar ge upp. I nattens sjätte semifinalmatch låg de inte bara under med 3-2 i matcher, utan även med 2-0 i själva matchen sedan Brayden Point och Anthony Cirelli nätat för Tampa Bays del. Point gjorde mål för nionde (!) matchen i rad och tangerar alla tiders slutspelsrekord om han också gör mål i nästa match.

Kort efter Anthony Cirellis 2-0 reducerade Jordan Eberle för Islanders del. I mitten av den tredje perioden kom sedan också 2-2-kvitteringen, genom backen Scott Mayfield. Matchen gick till förlängning.

"HELT GALNA"

Där slarvade Tampa i egen zon. Pucken hamnade hos Anthony Beauvillier,  som pricksköt in avgörandet bakom Andrej Vasilevskij och skapade ett alldeles vansinnigt tryck i den start Nassau Coliseum. Målet skapade inte bara ett galet ljudmässigt tryck - utan ledde också till ett ölregn. De lyriska Islanderssupportrarna kastade in mängder med ölburkar på isen.

– När förlängningen började luktade arenan cigaretter. Nu luktar det öl. Supportrarna var helt galna! Alla är glada över att vi får åka tillbaka till Tampa, konstaterade matchvinnaren Beauvillier.

Han fick mer eller mindre en blackout i samband med avgörandet.

– Jag minns inte riktigt vad som hände. jag såg bara pucken gå i mål. Det här var en stor laginsats. Vi visste att vi skulle studsa tillbaka efter förlusten senast. Även om vi låg under med 0–2 i kväll spelade vi verkligen bra, säger hjälten på presskonferensen.

"ETT FANTASTISKT MINNE"

Coachen Barry Trotz var också, av förklarliga själ, lyrisk efter superdramat.

– Jag älskar den här gruppen och karaktären den här gruppen har. Och den här arenan, de här fansen! Vi åker av isen, alla kramar varandra, och det är ölburkar över hela isen. Det här är ett fantastiskt minne att ha med sig. Men vi ska ordna ett till sådant, sade han och syftade på att en sjunde och avgörande match väntar.

På fredag natt utspelar sig den sista delen i det här dramat. Vinnaren där får spela Stanley Cup-final. Islanders jagar sin första titel sedan början av 80-talet, och Tampa Bay vann Stanley Cup så sent som i höstas.

– Jag tycker vi gör en bra match, men Islanders var opportunistiska på sina målchanser. När vi gjord ett misstag ledde det till att de gjorde mål, menade Tampas huvudtränare Jon Cooper.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL