Bildbyrån
SHL

RÖNNKVIST: Tidernas All Star-femmor - i alla semifinallag

Ronnie Rönnkvist har tagit ut tidernas All Star-femma i de fyra kvarvarande slutspelslagen. Vilka tar plats i alla tiders lag?

SKELLEFTEÅ AIK

Målvakt:

Hardy Åström

Lyckades missa Skellefteås SM-guld 1978 eftersom han var för bra. Lite så var det faktiskt. Hardy Åström visade både i Canada Cup 1976 och VM 1977 att han var en målvakt som när han presterade på topp var en världsmålvakt. Säsongen 1977/78 kom han, tillsammans med Göran Högosta, att bli första svenska målvakten i NHL (vem som spelade första matchen av de båda tycks oklart). Men det var framförallt under sin tid i Skellefteå han fick sitt genombrott. Hade en ”skön” målvaktsstil som passade i alla miljöer. Kom ursprungligen från Luleå AIK och gjorde fyra säsonger i Skellefteå. Vann SM-guld med Södertälje 1985.

Runner-up: Lennart "Klimp

LÄS VIDARE SOM MEDLEM

Logga in som medlem för att fortsätta läsa - helt gratis

Logga in eller skapa ett konto för att fortsätta läsa den här artikeln.
Du kan när som helst köpa till en Plus-prenumeration.

Den här artikeln handlar om: