Lovisa Berndtsson.
Foto: Bildbyrån & Ronnie Rönnkvist (Montage)
SDHL

Efter besvikelsen i Djurgården - jagas av nordamerikansk klubb

Hon hade hittat hem i Djurgården, men fick efter årets säsong beskedet att hon skulle få se sig om efter en ny klubb.
Här berättar Lovisa Berndtsson om besvikelsen – och om intresset från Nordamerika.
– Jag har fått ett erbjudande från ett lag i NWHL, säger Berndtsson till hockeysverige.se.

Det var många som blev förvånade då det under helgen stod klart att förra VM-målvakten, Lovisa Berndtsson, inte skulle få förlängt med Djurgården. Hon kom till klubben 2015 från SDE Hockey. Säsong två var hon med och vann SM-guld med Djurgården på Stora Mossen i Bromma. 

Samma säsong tog dessutom förbundskaptenen, Leif Boork, med henne till VM, men nu är alltså tiden i klubben över.

– Självklart blev jag både väldigt besviken och ledsen. Jag hade inställningen att fortsätta i Djurgården i och med att jag trivts så bra, berättar Lovisa Berndtsson för hockeysverige.se dagen efter det officiellt stod klart att hon inte får nytt kontrakt med klubben.
– Efter att ha varit lite korta sejourer i andra lag kändes det som att jag hittat hem i Djurgården. Det är jätte, jättetråkigt och jag blev, som sagt var, väldigt besviken och ledsen.

Det hörs på dig att du med råge är besviken, kan du klä ord på dina känslor när du fick beskedet?
– Nu har jag ändå haft lite tid att smälta beskedet och jag har fått hjälp av min mentala tränare. Klart att jag fortfarande känner en besvikelse.
– Jag har trivts jättebra i gruppen och har alla mina närmsta vänner i laget. Vi har funkat så himla bra i vardagen också. Dessutom har vi haft bra träningsmöjligheter och jag har fått spela mycket. Självklart gnager det fortfarande i mig, men samtidigt måste jag försöka gå vidare och se vad jag ska göra under fortsatta karriären.

Hur motiverade Djurgården att du inte skulle få nytt kontrakt?
– Vi har haft en dialog tidigare under säsongen i och med att jag hade planer på att göra min höftoperation. Egentligen har vi bara sagt att vi skulle hålla dialogen öppen.
– Jag hade min operation planerad till direkt efter säsongsslutet. Djurgården tyckte nog att det kändes osäkert att sajna mig där och då. Dom var antagligen oroliga för när jag skulle komma tillbaka. Jag vet inte om dom även var oroliga om jag skulle komma tillbaka.
– Det var den anledningen jag fick, att jag skulle göra min operation och det då kändes osäkert att ge mig ett kontrakt. Som dom lade ut på hemsidan så ville Djurgården också ge chansen till dom två yngre målvakterna (Ida Boman 18 år och Wilma Nilsson 20 år).

Lovisa Berndtsson firar SM-guldet 2017.

Lovisa Berndtsson firar SM-guldet 2017. Foto: Ronnie Rönnkvist

"JAG GJORDE EN BRA SÄSONG"  

Lovisa Berndtsson spelade 22 matcher och hade en räddningsprocent på 90.3 säsongen 2020/21.

– Jag tycker att det kändes lite upp och ner, men jag hade ändå perioder där jag presterade på en hög nivå. Däremot kände jag inte att jag hittade tryggheten i mitt spel som jag gjort tidigare.
– Nu har jag haft problem med höften under flera år. Den här säsongen är den då jag har haft mest smärta. Jag hade väldigt ont både under träningar och matcher, men framför allt efter träningar och matcher.
– Jag tycker ändå att jag gjorde en bra säsong. Speciellt med dom förutsättningarna jag hade.

Idag går 32-åringen från Västerhaninge fortfarande på kryckor efter operationen, men hon räknar med att bli helt återställd.

– Nu är det svårt att säga så mycket eftersom operationen är så pass färsk, men den gick jättebra. Jag har redan varit hos fysion en gång. Han kunde redan se att rörligheten var bättre än innan operationen.
– Rehabiliteringen efter har börjat jättebra. Samtidigt kan inte läkarna säga att jag blir 100 procent återställd, men det kommer bli bättre än innan. Av dom som fortfarande spelar och som har gjort en sådan operation har jag hört att dom idag är helt smärtfria. Det är också vad jag hoppas på.

UTLÄNDSKT INTRESSE  

Totalt blev det sex säsonger för Berndtsson i Djurgården och när hon blickar tillbaka på tiden där gör hon det med idel positiva minnen.

– Det har varit jäkligt kul. Jag har haft en grym utveckling. När kom till Djurgården var jag inte ens en given förstamålvakt.
– Under mina år i Djurgården har jag blivit en stark förstamålvakt, vunnit ett SM-guld och fått spela i landslaget. Det har varit mycket glädje och en enorm utveckling.

När du kom till Djurgården var du en okej SDHL-målvakt, men efter hand har du växt ut till en VM-målvakt, vad ligger bakom den utvecklingen?
– För det första har jag haft väldigt bra målvaktstränare under alla år. Jag började köra med Janne Öhman under flera säsonger. Efter det har jag fått träna med Fredrik Lindgren under tre säsonger.
– Mycket som jag tror gjorde att det släppte var förtroendet jag fick av tränarna redan från start i Djurgården. Nisse Ekman värvade in mig för att vara förstamålvakt. Jag hade inte riktigt haft ett sådant förtroende i någon SDHL-klubb.

Är karriären över nu?
– Nej, nej…, skrattar Lovisa Berndtsson.

Lovisa Berndtsson.

Lovisa Berndtsson. Foto: Bildbyrån

Hur går tankarna framåt?
– Det är många tankar som far runt i huvudet. Just nu fokuserar jag på att rehaben ska flyta på bra så jag känner att jag börjar se vägen tillbaka.
– Sedan har jag kontakt med några lag, men vi får se vart det bär av. Jag vill hitta ett lag där jag får bra förutsättningar för att träna och spela matcher, men framför allt kunna komma in i säsongen på ett bra sätt och inte behöver stressa tillbaka efter operationen.

Har telefonen gått varm sedan det blev officiellt att du inte blir kvar i Djurgården?
– Varm har den inte gått, men det finns några erbjudanden både här och utomlands.

Utomlands?
– Jag har fått ett erbjudande från ett lag i NWHL. Klart att det skulle vara en jättehäftig upplevelse, men är mycket praktiskt som skulle behöva lösas då. Samtidigt är det många saker som håller mig kvar hemma i Sverige.
– Klart att det är kul att få erbjudandet och den uppmärksamheten så jag utesluter det inte helt. Det känns ändå lite långt borta för att det skulle bli av, avslutar ”Lollo” Berndtsson.


TV: Leif Boork i "Wikegård vs."

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 09 augusti
20:00 Tjeckien - Slovakien JVM
00:00 Lettland - Finland JVM
onsdag 10 augusti
04:00 USA - Tyskland JVM
20:00 Sverige - Schweiz JVM
00:00 Lettland - Kanada JVM
torsdag 11 augusti
04:00 Tyskland - Österrike JVM
19:00 Malmö - Växjö Träningsmatch
20:00 Finland - Tjeckien JVM
00:00 Slovakien - Kanada JVM
fredag 12 augusti
04:00 Schweiz - USA JVM
20:00 Österrike - Sverige JVM
00:00 Slovakien - Lettland JVM
lördag 13 augusti
20:00 Österrike - USA JVM
00:00 Kanada - Tjeckien JVM
söndag 14 augusti
04:00 Tyskland - Schweiz JVM
20:00 Finland - Slovakien JVM
00:00 Tjeckien - Lettland JVM
måndag 15 augusti
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten