Johan Davidsson.
Ronnie Rönnkvist.
Intervju

"Tror inte vi hade kunnat göra så mycket annorlunda"

Sist i SHL, långt efter konkurrenterna, och dessutom med ett coronautbrott när serien skulle börja gå i mål. HV71 är i ett, minst sagt, knepigt läge.

– Det som har varit kan vi inte göra någonting åt just nu utan det bara framåt, framåt hela tiden som räknas, säger jumbons assisterande sportchef Johan Davidsson till hockeysverige.se.

HV71 genomgår just nu en tuff resa. Laget ligger sist i SHL, men inte nog med det. Mitt i den tuffa slutstriden har klubben drabbats av ett corona-utbrott inom laget. 

Johan Davidsson är assisterande sportchef i HV71. Givetvis är han inte speciellt nöjd över hur situationen är just nu i laget.
- Klart att läget naturligtvis kunde vara bättre, så är det ju. Vi tar varje dag och situation som uppstår som en utmaning, berättar Johan Davidsson för hockeysverige.se och fortsätter:
- Vi försöker lösa problemen som uppstår och hitta en väg till att bli bättre varje dag. Det är inte så många matcher kvar på säsongen, men dom vill vi genomföra på bästa möjliga sätt. Det är också vad vi fokuserar på just här och nu.
- Det som har varit kan vi inte göra någonting åt just nu utan det bara framåt, framåt hela tiden som räknas.

Ni har, som sagt var, drabbats av ett ganska omfattande corona-utbrott, hur har HV71 jobbat för att hålla viruset utanför laget?
- Vi har varit så noggranna som möjligt med allt man kan göra. Sedan är det en stor grupp människor som träffas varje dag. Det räcker att det smiter in någonstans ifrån. Då blir det tyvärr en snabb spridning precis som på vilket ställe som helst.
- Det är svårt och vi har dom kunskaper vi har. Vi jobbar stenhårt på att hålla hygien, hålla avstånd och så vidare. Vid symptom stannar man hemma och håller sig borta helt enkelt. 

HV71 har haft coronaproblem den senaste tiden.

HV71 har haft coronaproblem den senaste tiden. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån


"LIKA FÖR ALLA LAGEN"

Johan Davidsson tror inte heller att dom som klubb har kunnat göra något annorlunda.
- Nej, jag tror faktiskt inte det. Givetvis ska egentligen dom som är mycket duktigare och smartare än mig svara på den frågan, men jag tror inte vi hade kunnat göra så mycket annorlunda. Vi kommer säkert få en massa bra svar på det i framtiden, men i dagsläget tror jag inte vi hade det.

HV71 är i en utsatt tabellposition och givetvis kan corona-utbrottet i laget påverka den mycket viktiga bottenstriden.
- Klart att det påverkar, men jag tror att det här påverkar alla lagen. Sedan gäller det att någonstans ha lite tur och hamna i rätt zon när man inte har det och framför allt inte få det när det betyder som mest.
- Det blir väldigt utslagsgivande och avgörande om du har en stor andel spelare som är krassliga. Spelare som kanske till och med är tillbaka och kan spela, men inte är 100 procent igen och så vidare. Samtidigt är det här lika för alla lagen på så sätt att vi vet om förutsättningarna.
- Har man otur hamnar man mitt i en period där det finns lite sjukdom. Klart att det då skulle påverka så vi får försöka undvika det framåt. 

Johan Davidsson

Johan Davidsson Bildbyrån

Rent sportsligt har HV71:s säsong varit allt annat än bra med tränarbyte och en tabellplacering som ingen i laget givetvis är nöjd med. 

- Ligger man sist i serien är det naturligtvis inte bra, säger Johan Davidsson med allvar i rösten. Vi är långt, långt ifrån där vi vill och tycker att vi bör vara. Nu är vi där vi är och då får vi anta den utmaningen. Förstå att vi är där, utgå därifrån och försöka lösa det problemet. 

Kan du se att du och Johan Hult som sportchefer kunde gjort något annorlunda för att backa upp sparkade coachen Nicklas Rahm?
- Över en hel säsong sett finns det säkert tusentals beslut som vi kan ha gjort annorlunda. Jag kan inte heller säga att det finns ett enskilt beslut, att hade vi gjort så i stället för så hade det blivit helt annorlunda.
- Det finns säkert jättemånga grejer vi hade kunnat göra annorlunda, men jag kan inte på rak arm här och nu säga vad det skulle vara. Det hamnar nog mer på att vi får analysera det efter säsongen och försöka titta på vad vi hade kunnat göra bättre.
- Samtidigt har det sedan säsongsstart varit fullt ös hela tiden och försökt hitta en väg till att spela en bättre hockey. Då har vi inte jättemycket tid på oss att titta bakåt.
- Vi befinner oss just nu i slutskedet när det extremt viktigt att blicka framåt och inte bakåt, så vi lägger inte all fokus på det just nu. 

 VALET AV "LILLIS"

In som ny tränare i stället för Nicklas Rahm kom Stephan ”Lillis” Lundh, ett ganska naturligt val enligt Johan Davidsson.
- Dels var ”Lillis” redan här och känner killarna. Han var ledig samtidigt som vi gillar ”Lillis” och tycker att han är jätteduktig, så valet var egentligen ganska naturligt.

Vad har förändrats i HV71 sedan han tog över som headcoach?
- Visserligen var han med ett litet tag innan han tog över som headcoach, men han var fortfarande en ny röst i den rollen.
- Sedan kan jag inte säga att det skiljer hur mycket som helst mellan honom och Nicklas i sättet att tänka ishockey och så vidare. Det är ändå en ny röst och ny människa som ställde sig vid rodret och som kanske har ett lite annorlunda sätt att prata med spelarna.
- Hade vi inte hamnat i den här situationen som vi hamnade i så hade det inte blivit så här. Nu hamnade vi situationen där vi kände att vi inte kom längre ”vi får inte till förändringen”. Då gjorde vi förändringen där ”Lillis” fick ta över.
- Svaret på din fråga… Diskussionen, pratet mellan spelare och ledare blir alltid annorlunda. Oberoende av vilka personer man byter så blir det en nystart. 

"Lillis". Bildbyrån


Ett ”wake up call” för killarna i laget?
- Ja, så är det naturligtvis. En headcoach sitter med ganska mycket makt över en spelare, hans arbetssituation och så vidare. Klart att den dagen då ledaren inte finns kvar utan blir utbytt så förstår man som spelare ”oj, vi satt ju faktiskt i samma båt och inte fått till det”. På så vis blir det absolut ett ”wake up call”. 

"KAN FLYTTA BERG"

Som spelare har du själv varit i utsatta positioner, vad krävs det nu av killarna och laget för att ni ska börja klättra uppåt i tabellen?
- I grund och botten är det ganska enkelt, det krävs poäng, säger Johan Davidsson med ett skratt och fortsätter:
- Det fattar alla, men framför allt handlar det om att alla bestämmer sig för vad man vill. Om man vill påverka eller sitta där om några månader och säga att vi borde gjort si eller så. Det handlar såklart om att man även måste välja rätt väg, men framför allt att man både som individ och grupp bestämmer sig.
- Man kan flytta berg om man bara bestämmer sig för det. Någonstans där är grunden. Sedan måste vi naturligtvis också praktiskt och tekniskt hitta ett vinnande spel så vi vinner matcherna. Får man med sig alla på tåget så är allt möjligt.

Finns det idag en plan B och kanske rent av C om HV71 skulle hamna i kval?
- Vi som ledare kommer aldrig ge upp förrän sista tåget har gått, så att säga. Hamnar vi en den situationen där det blir kval så måste vi självklart ha en plan för det också. 


TV: Veckans SHL-lag 


Matchrapporter: Oskarshamn avgjorde i förlängningen mot HV 71 Seger för Timrå efter avgörande i förlängningen mot HV 71 Olle Alsing blev hjälte när Leksand vann på övertid Straffseger för HV71 efter målrik tredjeperiod Stark defensiv när Luleå vann mot HV 71

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 30 september
19:00 AIK - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Vastervik Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Ostersund Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
lördag 01 oktober
13:00 AIK - Luleå SDHL
15:15 Luleå - Växjö SHL
15:15 Timrå - Färjestad SHL
15:15 HV 71 - Oskarshamn SHL
15:30 Linköping - Brynäs SDHL
16:00 Göteborg - Djurgården SDHL
17:30 SDE - Modo SDHL
18:00 Rögle - Linköping SHL
18:00 Örebro - Skellefteå SHL
18:00 Frölunda - Leksand SHL
18:00 Västerås - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Boston Bruins - Philadelphia Flyers NHL
söndag 02 oktober
13:00 HV 71 - Djurgården SDHL
14:00 Göteborg - Linköping SDHL
15:00 Malmö - Brynäs SHL
15:30 AIK - Modo SDHL
16:10 SDE - Luleå SDHL
måndag 03 oktober
03:00 Ostersund - Vastervik Hockeyallsvenskan
03:00 Los Angeles Kings - Anaheim Ducks NHL
tisdag 04 oktober
18:00 Ålborg - Luleå Champions Hockey League
18:05 Rögle - Zürich Champions Hockey League
19:00 Kristianstad - Djurgården Hockeyallsvenskan
20:00 Belfast - Skellefteå Champions Hockey League
onsdag 05 oktober
19:00 Mora - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
01:00 New York Rangers - Boston Bruins NHL
torsdag 06 oktober
19:00 Brynäs - Leksand SHL
19:00 Skellefteå - Timrå SHL
19:00 Växjö - Frölunda SHL
19:00 Färjestad - Rögle SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 Örebro - HV 71 SHL
19:00 Linköping - Oskarshamn SHL
fredag 07 oktober
19:00 Vastervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
lördag 08 oktober
18:00 Björklöven - Modo Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten