Det lyser om Simon Johansson efter tunga tiden i Djurgården.
Foto: Bildbyrån (Montage)
Intervju

Efter tuffa tiden i Djurgården – nu lyser han av självförtroende

Efter en tung säsong i Djurgården lånades Simon Johansson ut till Mora strax innan transferfönstret stängde. Där har 21-åringen öst in poäng från sin packposition - och fått tillbaka självförtroendet.
– Jag åker runt med ett leende på läpparna, säger han till hockeysverige.se.

Inför årets säsong skulle Simon Johansson ta ett stort kliv i Djurgården, var det tänkt. Saker och ting blev dock inte som han trodde och det var något som visade sig redan på försäsongen. 

– Jag hade väl fått veta inför säsongen att jag skulle få en större roll än säsongen innan, få chansen i powerplay. Men jag kände att ju längre träningsmatcherna gick så hamnade jag i samma fack. Att jag skulle vara sjundeback och få spela mellan noll till tio minuter per match, beroende på hur det gick i matcherna säger han till hockeysverige.se och fortsätter:

– Jag känner väl att jag inte fick den här chansen att spela fem, sex matcher där man får spela kontinuerligt 15-20 minuter och verkligen visa att jag kan spela. Utan det har alltid varit sjundeback och få spela två till tio minuter där det kan vara tre byten i ena perioden och sex byten i andra. Då är det svårt att komma in i matchen och hitta ett spel.  

Det var en tung säsong i Djurgården för Johansson.

Det var en tung säsong i Djurgården för Johansson. Foto: Andreas L. Eriksson / Bildbyrån


Det blev totalt 34 matcher för Johansson i Djurgårdströjan denna säsong. På dessa blev det ett mål och tre assist med ett snitt på 9:24 i istid. I hans sista match med stockholmarna blev det bara en minut på isen mot Malmö.

"LÄT JÄKLIGT BRA"

Strax innan transferfönstret stängde öppnade det sig en möjlighet till betydligt mer speltid för Johansson. Tidigare hade inte Djurgården varit speciellt sugna på att släppa iväg honom på lån men när man gjorde klart med Marc-André Gragnani tänkte man om.

– Eftersom jag inte fick spela så mycket så diskuterade jag lite med min agent om att kanske hitta någon utlåning för att få mer speltid. Mora och några andra klubbar var intresserade och Hedberg (Johan) ringde mig en kväll och det lät jäkligt bra, så allt gick väldigt fort. 

Väl i Mora har det gått snabbt för stockholmaren att hitta rätt.

– Det har inte varit några problem överhuvudtaget. Det är nästan skönare att bo här uppe för du slipper all stress med trafik och så. Jag bodde i Nacka innan. Då visste man ju inte när man behövde åka på morgnarna till träningarna. Det kunde ta allt från 20 minuter till en timme. Här i Mora tar det liksom två till fem minuter till hallen. Det är faktiskt skönare här med tanke på trafiken. 

Han erkänner dock att det finns en del dötid att slå ihjäl på dagarna.

– Jag blir rätt rastlös. Jag går och fikar, tar en promenad, spelar lite tv-spel eller tar en power nap. Jag funderar faktiskt på att börja plugga något. Jag är intresserad av träning och kost och sånt så det kanske blir något med det. 

FÖRTROENDE FRÅN START

Desto mer har Johansson att gör på isen i Moratröjan. Där har han fått visa upp mycket av det som var tanken i Djurgården. 21-åringen har fått stort förtroende från Johan Hedberg och övriga ledare.

– Jag känner väl att jag fick förtroende från första början. Jag har fått spela mycket i alla former som finns. Jag kände också att jag bara ville komma in och spela mitt spel. Det har känts bra och sen är det roligt att det har trillat in lite poäng också. Sen i spelet tycker jag att jag har visat att jag kan spela bra. 

Hur var egentligen självförtroendet efter tiden i Djurgården?

– Ja, det var väl inte något supersjälvförtroende direkt. Det var ganska dåligt. Det var när jag kom till Mora som det kändes att det var en nystart och kunde bygga upp det igen. Redan från första matchen kände jag att självförtroendet var mycket högre än i Djurgården. 

Simon Johansson har fått betydligt mer speltid i Mora.

Simon Johansson har fått betydligt mer speltid i Mora. Foto: Daniel Eriksson / Bildbyrån


Sedan dess har inte Simon Johansson tittat tillbaka. Han har hittills snittat hela 21:38 i istid och svarat för tio poäng (1+9) på elva matcher. 


– Jag har inte varit så van vid det tidigare och det var lite av en chock i början men det är otroligt kul och jag åker runt med ett leende på läpparna. Jag känner verkligen att jag har ett stort förtroende från tränarna. Jag får spela powerplay, boxplay och det är otroligt kul att få spela mycket hockey igen. 

Hur mycket växer du av den fina poängskörden?

– Det är väl klart att självförtroendet ökar när poängen trillar dit från första början. Jag vill ju vara med och bidra med poäng så det har helt klart hjälp självförtroendet. Det är alltid skönt att få resultat när man gör bra saker. 

Men det är som sagt inte bara poängen som lyft Johanssons självförtroende. Mycket handlar om tränarnas vilja att ge honom chansen. 

– De sa mest att jag skulle ut och spela mitt spel när jag kom hit. Jag känner att jag har gjort det från första början. Även om jag har gjort misstag så får jag chansen att spela igen och bara köra. 

PAPPA STYR I LEKSAND

Flytten till Mora innebar även en liten märklig sak. Simons pappa, Thomas, är sportchef i rivalen Leksand. 

– Det hade kanske varit värre om jag var från Dalarna, haha. Jag har ju ingen koppling dit så egentligen. Sen blir det väl alltid lite snack när farsan är sportchef där och jag spelar i Mora. Vissa tycker att det inte får vara så men jag bryr mig egentligen inte om det överhuvudtaget. Jag fokuserar hundra procent på Mora och vill hjälpa dem framåt. 

Simon har även sin lillebror, Anton, i Leksands juniorlag. Att det blir mycket hockeyprat när familjen är samlad är ingen vågad gissning.

– Vi håller det ändå på en bra nivå. Men jag har alltid haft pappa som ett bollplank och han har alltid velat att jag ska komma till honom om jag behöver hjälp. Jag har alltid fått ta eget ansvar kring vad jag vill göra med karriären. 

Att familjen skulle hamna i Mora respektive Leksand trodde inte många för bara några år sedan. Då tillhörde nämligen alla Djurgården. Nu laddar dock Simon Johansson för att avsluta säsongen i Hockeyallsvenskan med Mora på bästa sätt. 

– Vi vill självklart komma så högt upp som mjöligt och har chansen att ta någon plats till. Vi har väl bra någon poäng kvar att ta för att säkra topp-6. Vi vill skaffa oss de bästa förutsättningarna inför fortsättningen. Nu har vi Södertälje precis framför oss så det är viktiga matcher som kommer. 

Mora vill avsluta säsongen starkt inför slutspelet.

Mora vill avsluta säsongen starkt inför slutspelet. Foto: Daniel Eriksson / Bildbyrån


Vad tror du om era chanser att gå hela vägen?

– Vad jag har hört så är vi ett jobbigt lag att möta. Jag tror att om vi får alla delar på plats, får utdelning framåt så kan vad som helst hända. På träningarna körs det som satan och det är nog inte lätt att möta oss. Vi vill skaffa oss en bra känsla inför slutspel, säger han.  

Johansson är även tydlig med vad han själv ska göra för att behålla sin fina form. 

– Jag ska fortsätta spela mitt spel, med pondus och vara aktiv både offensivt och defensivt. Samtidigt måste jag fylla på med vätska, mat och sömn så man känner sig hundra procent i varje match. Det har varit ett tufft spelschema. Förhoppningsvis blir det lite ledigt efter serien men sen är det full rulle igen. 

Vad som händer efter säsongen återstår att se, då kontraktet med Djurgården går ut. 

– Nja, vi får väl se. Just nu är det hundra procent fokus på Mora så får vi ta det andra efter säsongen, avslutar han.


Hetaste sista minuten-värvningarna i SHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 februari
19:00 Modo - Luleå SDHL
19:00 Västervik - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Kristianstad Hockeyallsvenskan
lördag 04 februari
12:00 Linköping - HV 71 SDHL
15:00 Djurgården - Södertälje Hockeyallsvenskan
15:15 HV 71 - Malmö SHL
15:15 Skellefteå - Linköping SHL
15:15 Brynäs - Rögle SHL
15:15 Luleå - Oskarshamn SHL
15:30 AIK - Brynäs SDHL
16:30 SDE - Leksand SDHL
18:00 Växjö - Färjestad SHL
18:00 Örebro - Leksand SHL
18:00 Timrå - Frölunda SHL
18:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:45 Bern - Biel National League
21:00 Pacific Division - Central Division NHL
22:00 Atlantic Division - Metropolitan Division NHL
söndag 05 februari
15:00 Djurgården - HV 71 SDHL
15:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
15:30 AIK - Leksand SDHL
16:30 SDE - Brynäs SDHL
tisdag 07 februari
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
01:30 New Jersey Devils - Vancouver Canucks NHL
01:30 New York Rangers - Calgary Flames NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - Minnesota Wild NHL
19:00 Kristianstad - Västerås Hockeyallsvenskan
onsdag 08 februari
01:00 Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Seattle Kraken NHL
02:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks NHL
19:00 Tingsryd - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Almtuna Hockeyallsvenskan
torsdag 09 februari
02:00 New York Rangers - Vancouver Canucks NHL
02:30 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
19:00 Tjeckien - Sverige Beijer Hockey Games
20:15 Schweiz - Finland Beijer Hockey Games
fredag 10 februari
01:00 Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers NHL
01:00 Florida Panthers - San Jose Sharks NHL
01:00 New Jersey Devils - Seattle Kraken NHL
01:00 Detroit Red Wings - Calgary Flames NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Vancouver Canucks NHL
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
19:00 Västervik - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Kristianstad Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten