Oliver Ekman-Larsson satte nytt klubbrekord.
Bildbyrån

Ekman Larsson skrev historia i natt

Oliver Ekman Larsson passerade Keith Yandle. Nu är han den Arizonaback som gjort flest assistpoäng i klubbens historia.

För andra matchen i rad lyckades Arizona vända ett 0-3-underläge till seger i natt. Halvvägs in i den tredje perioden ledde Anaheim med tre mål, när Coyotes iscensatte en av säsongens häftigaste vändningar.

10:05 in i perioden reducerade Tyler Pitlick till 3-1. Efter 11:49 satte Jakob Chychrun 3-2. Efter 16:39 kvitterade Phil Kessel . I straffläggningen som följde efter en mållös förlängning avgjorde Christian Dvorak och fullbordade vändningen.

På två av Coyotes mål fanns Oliver Ekman Larsson med i förarbetet. Den svenske stjärnbacken har levererat åtta assistpoäng på nio matcher, och nattens dubbla "äpplen" gjorde dessutom att Ekman-Larsson blev historisk. Han passerade då nämligen Keith Yandle  och är nu den back som noterats för flest assistpoäng i Coyotes historia.

ARIZONA SKREV HISTORIA

Yandle gjorde 246 assistpoäng på 558 matcher. "OEL" gjorde i natt assistpoäng 246 och 247 i sin 731:a match för klubben. Han både tangerade och slog rekordet, alltså.

Arizona blev för övrigt det blott åttonde laget i historien att vända ett tremålsunderläge till seger, två gånger i rad. De blev dock det första laget någonsin att lyckas med bedriften när samma motstånd stått på andra sidan vid båda tillfällena.

Arizona - Anaheim 4-3 efter straffar

Arizona: Tyler Pitlick (3), Jakob Chychryn (5), Phil Kessel (7), Christian Dvorak, avgörande straff.

Anaheim: Max Comtois (8), Josh Mahura (1), Max Jones (3)