Sök
Henrik Eriksson och Djurgården ska hitta formen igen.
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån
Intervju

”Vi måste göra det tillsammans och bli en riktig lagmaskin”

Djurgården går just nu igenom en tung tid. Laget satte nyligen ett nytt bottenrekord i antalet förluster på hemmaplan, har blivit sågade offentligt av sportchefen och man sladdar i tabellen. För hockeysverige.se berättar Henrik Eriksson om den dåliga formen, hur det ska vända och framtiden med utgående kontrakt. 
– Jag lever här och nu med att Djurgården ska vinna nästa match, säger trotjänaren.

Djurgården går just nu igenom en tung tid. Efter att ha gått starkt under december månad satte man nyligen ett bottenrekord med sex raka förluster på hemmaplan. Laget har sladdat till rejält i tabellen och placerar sig just nu på en niondeplats. Under januari tog laget bara nio poäng av 39 möjliga. 

– Det har grinat emot här på sistone. För att hitta tillbaka måste vi spela bättre och arbeta hårdare för att förtjäna trepoängare. Det är en så pass jämn serie och är vi inte riktigt på och fokuserade så rinner matcherna ifrån en. Det är små grejer som i slutändan avgör, säger Henrik Eriksson till hockeysverige.se. 

Något som knappast har underlättat har varit alla skador som Djurgården har åkt på under säsongen. Nyckelspelare som Jacob Josefson och Sebastian Strandberg har varit borta ett tag men det är ingenting som Eriksson, eller ”Hank the Tank”, vill skylla på.

– Det är klart att det är olyckligt men det är ingenting som vi kan ha som ursäkt. Vi har tappat lite i det jobbiga och hårda jobbet, det som gör att man skördar. Det finns ingen tid till att sitta och fundera på skador utan vi som kan spela får se till att spela bättre och se till att laget kan vinna. Vi måste göra det tillsammans och bli en riktig lagmaskin.

Eriksson är ofta framför mål och kämpar.Eriksson är ofta framför mål och kämpar.Foto: Maxim Thoré / Bildbyrån

”HÖR IHOP MED SJÄLVFÖRTROENDET”

En spelform som hade kunnat hjälpa ett lag i poängbehov är powerplay. Men där är Djurgården sämst i hela serien med låga 16,04 procent.

– Det hör nog ihop med självförtroende. Man tar lite svårare vägar istället för det enkla till att börja med. Men självförtroendet är den stora biten i det. 

Att det har varit frustrerat i Djurgården på sistone är tydligt. Nyligen var lagets sportchef Joakim Eriksson ute och sågade laget efter förlusten mot HV71 förra veckan. Även den tidigare Djurgårdstränaren och numera C More-experten Niklas Wikegård var kritisk och menade bland annat att laget inte var några järnkaminer. 

– Vi har gått vidare från det och hanterat det i gruppen, säger han om situationen med Joakim Eriksson och fortsätter:

– Det med Wikegård har jag inte hört men det är klart att vi vet om att vi inte har spelat tillräckligt bra och då förtjänar man att höra det. Vi får se till att göra det bättre härnäst, vara påkopplade och få igång grejerna för vi hade ett par matcher där det verkligen inte var bra. 

Hur mycket har ni tittat nedåt i tabellen den senaste tiden?

– Det skulle jag inte säga att vi har gjort, vi vill uppåt. Vi kom snett in på det i början av säsongen, tog tag i det och började klättra. Nu har det stannat av ordentligt och vi har sjunkit tillbaka men vi har fokuserat på att hitta tillbaka till vårt spel någonstans, annars kommer vi att stå och stampa betydligt längre än vad vi vill. Vi ska få igång vårt spel så kommer även resultaten att komma. 

Djurgården blickar framåt efter en tung tid.Djurgården blickar framåt efter en tung tid.Foto: Peter Holgersson / Bildbyrån

Men kanske är Djurgården på rätt väg efter att ha hämtat upp ett 0-2-underläge i tredje perioden mot Leksand senast. Visserligen förlorade man sedan på straffar men enligt ”Hank” så fanns det i alla något att ta med sig därifrån.

– Viljan och kämpaglöden fanns där och det kändes som att vi i alla fall var någonting på spåren. Men vi är ju inte där vi vill vara.

Hur viktigt var det att plocka med sig en poäng?

– Det visar ju på att vi klarar av att komma tillbaka i matcher trots en mindre bra start. Lite av ett karaktärskvitto som vi kan bygga vidare på. Men det har sagts förut, hockey spelas över 60 minuter och det gäller att vara med från start så att inte matchen rinner en ur händerna. 

”KÄNNER STOLTHET”

Henrik Eriksson om någon vet vad som krävs för att prestera i klubben. Han fortsätter nämligen att klättra på listan över antalet spelade matcher i Djurgårdströjan och gick nyligen förbi Ronnie Pettersson. 30-åringen har nu gjort 541 framträdanden i Stockholmsklubben. 

– Det var faktiskt mer än vad jag hade koll på innan. Pappa skickade ett sms efteråt så han är väl den som har bäst koll på det. När jag fick höra det så är det en stolhet jag känner, säger 30-åringen. 

– Jag var fem år den första matchen som jag minns att jag var och tittade på. Det var med pappa mot Brynäs och Djurgården vann. Pappas bästa kompis är brynäsare och det var härliga matcher att gå och titta på. Annars minns jag ju tyvärr finalförlusten mot Färjestad när Greger Artursson avgjorde. Jag fick ju sen spela med Greger en halv säsong när jag var utlånad till Mora men det passade bra så jag kunde få ett avslut på det, säger han med ett skratt.

Framför honom på listan finns klubbikoner som Mikael JohanssonFredrik Bremberg och Nichlas Falk. 

– När man lärde sig heja på Djurgården, när man blev lite mer nördig och började följa laget så var det med de där spelarna i laget och nu har man dem framför sig på listan. Sen har jag fått äran att ha flera av dem som lagkamrater.

"HOPPAS FÅ VARA KVAR"

Att Henrik Eriksson har ett stort hjärta för Djurgården råder det ingen tvekan. Han debuterade i a-laget säsongen 2007/08 och utöver två och en halv säsong i Mora mellan 2009-2012 är det Djurgården som har gällt för publikfavoriten. 

En ung Henrik Eriksson med bland andra Jacob Josefson.En ung Henrik Eriksson med bland andra Jacob Josefson.Foto: Joel Marklund / Bildbyrån

Om inget oförutsett händer under resterande del av säsongen är Jimmie Ölvestad, med 547 matcher i klubben, och numera fystränare i laget näste spelare som Hank tar sig förbi på listan. 

– Jag fick höra det. Men det passar bra. Det är ju han som bygger upp mig så att jag orkar jaga ikapp honom, säger han med ett skratt. 

Men om det blir någon mer efter det återstår att se. Eriksson sitter nämligen på ett utgående kontrakt och frågan är om han blir kvar efter säsongen. Han själv är dock lugn över situationen.

– Jag har egentligen ingen kommentar. Det är klart jag hoppas på att få vara kvar och Djurgården är alltid nummer ett som du förstår. Vi får se vad som händer men jag känner ingen stress. Just nu lever man här och nu med att vi ska vinna nästa match och få ett härligt slutspel. Då får det andra komma senare, avslutar han.


TV: Veckans SHL-lag #16

Matchrapporter: Efter förlustsviten: Seger igen för Djurgården – 5-2 mot Timrå Djurgårdens kris förvärras – sjunde raka förlusten Linus Johansson tvåmålsskytt för Färjestad i segern mot Djurgården Frölunda besegrade Djurgården och toppar nu tabellen Tre mål på fyra minuter – Rögle vann borta mot Djurgården

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten