Sök
Isak Posch backar upp Janne Juvonen under Axel Brages skadefrånvaro.
Foto: Bildbyrån
Intervju

"I så fall blir det för mig att ta ett steg ut i Hockeyettan"

I Axel Brages skadefrånvaro har junioren Isak Posch fått chansen att backa upp Janne Juvonen i Leksand. För hockeysverige.se berättar 19-åringen om beredskapen för ett SHL-inhopp och hur han resonerar kring nästa säsong och en eventuell fortsättning i Leksand.
– Tidigare tog (Hockeyallsvenskan) målvakter direkt från J20, men nu blir det i så fall för mig att ta ett steg ut i Hockeyettan, säger Posch.

Lite i skymundan av alla skickliga juniormålvakter i SHL har Isak Posch tagit plats bakom Janne Juvonen i Leksand. Anledningen till det är såklart att Axel Brage skadat ett finger. 

Posch har ändå imponerat så pass att sportchefen Thomas Johansson valt att inte plocka in någon ny målvakt, även om han gjorde ett försök att få Markus Svensson på korttidskontrakt. Så här långt har det blivit tio matcher på bänken bakom Juvonen för 19-åringen från Umeå, men om chansen att få hoppa in mellan stolparna kommer känner han sig redo. 

– Det har varit otroligt kul, lärorikt och en ny nivå i min karriär att få vara med och tävla på nya nivåer. Självklart är det en otroligt bra erfarenhet för min vidare tid i karriären säger Isak Posch som ännu inte känt någon nervositet på bänken.
– Jag har känt mig lugn och lagt en grund då jag fått tränat på deras nivå. Det har gjort att jag kommit in i det efter ett tag. Jag känner mig relativt bekväm genom att jag har jobbat hårt på träning och med det fått bra förberedelser om möjligheten att spela skulle dyka upp.

Du har inte spelat så många matcher den här säsongen tack vare pandemin, hur tror du det har påverkat dig som målvakt?
– Matcher bygger såklart ens karriär och gör att jag kommer in i ett annat flyt än genom att bara träna. Jag tycker ändå att det har fungerat bra och jag har möjligheten att nu slipa på detaljer.
– Jag får dessutom bygga en längre sommarträning inför nästa säsong, så jag ser bara det positiva i det även om det är en del negativt att inte få spela matcher. Det är ändå såklart otroligt kul att få vara med A-laget när situationen nu är som den är.

Vad har det betytt för dig att få träna tillsammans med Janne Juvonen under den här delen av säsongen?
– Det är otroligt lärorikt och han är en väldigt bra hockeymålvakt som har stora nycklar som han bygger sitt spel på. Han är otroligt imponerande och jag lär mig hela tiden mycket av honom. Vi samtalar ofta om olika situationer så det är otroligt kul att få träna med honom.
– Dialogen mellan oss är bra och Janne är en otroligt härlig människa som har hela tiden har glimten i ögat och gillar att skämta. Dessutom är han väldigt mogen så jag kan ta tips och råd av honom hela tiden. Jag har bara gott att säga om honom.

Kan du se likheter i spelet mellan dig och Juvonen?
– Jag skulle säga att vi båda är bra på fötterna. Vi läser spelet ungefär på samma sätt. Sedan är han starkare då det kommer till händer och sådana saker, bättre kontroll och så vidare, vilket är något som jag också jobbar med dagligen.
– Klart att det finns lite likheter, men han har några på sina axlar också.   

Janne Juvonen.Janne Juvonen.Foto: Ronnie Rönnkvist

TACKAR MÅLVAKTSTRÄNAREN

Isak Posch hyllar också Janne Juvonens fina säsong så här långt. 

– Hans säsong har varit otroligt bra. Jag tycker att han steppat upp till en nivå där han är bra match ut och match in. Han ger hela tiden laget chansen att vinna och det är otroligt starkt att av honom att visa att han kunde komma tillbaka efter en lite tyngre säsong i fjol.
– Jag tycker att han har ett större lugn i sitt spel nu och får ut den stora kapacitet han har. En otroligt duktig målvakt.

19-åringen med klassiska Teg som moderklubb har under tre säsonger jobbat med J20-lagets målvaktstränare, Alexander Millner, något som betytt mycket för hans utveckling mellan stolparna. 

– Han har byggt mitt målvaktsspel väldigt mycket, tagit vara på mina styrkor och jobbat upp mina svagheter. Det här har gjort att jag fått ett stabilare spel och känner ett stort lugn.
– Vi jobbar hårt dag ut och dag in, vilket gör att det blir lätt för mig att komma och spela eftersom jag vet att grejerna sitter där. Det är bara för mig att gå ut, slappna av och spela på instinkt i stället för att tänka. Han har byggt upp en bas jag kan stå på varje match.

När vi sågs i januari 2020 pratade du om det lugn du numera har i ditt målvaktsspel, har du kunnat utvecklat det ännu mer?
– Ja, det tycker jag. Jag har fått en större kontroll på situationer där jag kan få åt mig mer puckar. Just den säsongen, som var min första i J20, hade jag ett bra lag runt mig, men där studsade ifrån lite grann.
– Det här tycket jag har blivit mycket bättre nu, vilket gett mig ett extra lugn. Jag kan få en puck och sedan är det över i stället för att vara rädd för returer och sådana saker.

Isak Posch.Foto: Ronnie Rönnkvist 

"HAR LITE ANDRA ALTERNATIV"

Isak Posch har i dag juniorkontrakt med Leksand, men hur det kommer se ut för honom nästa säsong är idag oklart. 

– Det är lite ovisst. Jag har fått ett år till här om jag vill, men vi får se. Jag har lite andra alternativ också så vi får se vad jag bestämmer mig för efter säsongen. Inget är bestämt ännu, men det finns lite olika förslag.

Kan du tänka dig att testa på Hockeyallsvenskan någon säsong för att sedan studsa tillbaka till SHL?
– Det skulle kunna vara en väg, men det också svårt eftersom målvaktssidan i Sverige har blivit otroligt mycket bättre i Hockeyettan. Det gör att allsvenska klubbar oftast väljer målvakter därifrån och som har lite erfarenhet av spel på seniornivå.
– Tidigare tog man målvakter direkt från J20, men nu blir det i så fall för mig att ta ett steg ut i Hockeyettan. Vi får se vad som ligger framme på bordet efter säsongen.

Nu har Thomas Johansson valt att satsa på dig som tvåa när Axel Brage är skadad, kan du se att möjligheten finns att ta en plats i SHL för Leksand kommande säsong?
– Det är tufft att svara på nu. Janne har varit otroligt bra den här säsongen och spelat i princip allt. Då blir det svårt att komma in, visa upp mig och visa att jag klarar av att spela på den här nivån. Det är fullt förståeligt.
– Jag jobbar vidare hårt på träningarna. I fall det dyker upp en chans är det bara att se till att ta den. Hans kontrakt går ut efter säsongen så jag vet inte riktigt vad dom kommer bestämma sig för. Samtidigt har Brage en säsong kvar. Det är öppet. Vi får se, men det gäller att tävla om platserna i alla fall.

Tackar du nej om Thomas Johansson frågar…
– Vi får se vad som är bäst lämpat för min karriär och kan gynna mig mest i längden, men jag får ta det efter säsongen.

Känner du dig redo för att ta steget in i SHL?
– Jag känner mig bekväm på träningarna. Sedan är det en annan sak när man kommer till match. Personligen har jag inte spelat på länge och vet inte riktigt var jag står då det kommer till matchsituationer.
– Jag skulle i alla fall gått ut, kört och stått på den grund jag har byggt upp under en längre tid. 

Isak Posch och Janne Juvonen.Isak Posch och Janne Juvonen.Foto: Bildbyrån/Daniel Eriksson

IMPONERADES AV HANDBOLLSLANDSLAGET

Isak Posch är vid sidan av hockeyn en stor handbollsentusiast och har följt vårt nya landslag under VM. 

– VM-laget har varit otroligt bra. Det har varit riktigt roligt att se dom spela med en otrolig energi i gruppen. Dom betonade verkligen laget hela tiden.
– Det märktes att det var ett lag med en sammanhållning som räckte långt. Laget hade otroligt bra karaktärer och dom fick träff på alla spelare som presterade på sin högstanivå samtidigt.
– Sedan var det lite surt mot Danmark där dom hade chansen att kliva ifrån lite grann och som kunde ha förändrat slutresultatet. Nu blev det förlust, men dom gjorde ett otroligt bra mästerskap.

Kan du själv bli inspirerad att själv satsa ännu hårdare när du ser det här relativt okända landslagets framgångar?
– Ja, såklart. Det visar att det gäller att jobba hårt hela tiden, att det förr eller senare leder till framgång, vilket det här laget var ett stort kvitto på. Det är också något som man skulle kunna ta med sig in i hockeyn.

Skulle du själv frivilligt ställa dig i ett handbollsmål?
– (Skratt) Jag vet inte…, avslutar Isak Posch som inleder matchen mot Örebro i kväll i båset. 


TV: Veckans SHL-lag #16

Matchrapporter: Rodrigo Abols dominans - när Örebro körde över Leksand Leksand slog Malmö på hemmaplan Formstarkt Leksand tog ännu en seger

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten