Johan Harju stannar i Modo.
Foto: Bildbyrån/Jonas Ljungdahl
HockeyAllsvenskan

Veteranen förlänger med Modo

ANNONS

Han har gjort fyra poäng på fem matcher sedan han anlände till Örnsköldsvik. Nu står det klart att Johan Harju representerar Modo resten av säsongen.
– Det är en morot att få vara med och vända skutan, säger Harju.

Bortsett från en match för Piteå för 15 år sedan hade Johan Harju aldrig spelat i Hockeyallsvenskan förrän han sajnades av Modo på ett korttidskontrakt vid lucia. Fem matcher och drygt två veckor senare står det klart att han blir kvar i klubben och ligan säsongen ut.

– Det är kul att vi kommit överens om en förlängning. Det har inte varit de resultat vi hoppats på, det är så klart inte kul med de tunga förlusterna. Men det är en morot att få vara med och vända skutan för det finns bra potential i laget men vi har helt enkelt inte fått ut många procent av det, säger Johan Harju.

Modo är inne i en riktigt djup svacka och förlorade innan nyår två raka bortamöten med Tingsryd och Västervik med totalt 2–12.

Trots att laget underpresterat har Johan Harju svarat för 1+3 på fem matcher sedan han kom til Ö-vik.

– Kroppen känns ändå bra, bättre än väntat. Jag har inte spelat hockey på 9-10 månader och nu har det mest varit matcher och resande, vi har bara hunnit ha enstaka träningar tillsammans sedan jag anslöt. Det känns väl lite som försäsong fortfarande för min egen del. Jag hoppas på en fantastisk vår där det här blir riktigt bra, det är den inställning jag har, säger Harju.

34-åringen från Övertorneå har gjort 582 SHL-matcher för Luleå och Brynäs. Han har öven hunnit med stopp i Ryssland, Nordamerika, Finland och Tjeckien under en lång karriär som bland annat involverat två VM-turneringar.


TV: Karl Fabricius närmar sig 900 SHL-matcher

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL