Sök
Bildbyrån
Junior-VM 2021

KARLSSON: Jag fick hemska flashbacks...

Sverige dominerade, hade lekstuga - och när krutröken väl hade lagt sig hade vi fått se nästan allt vi ville se av Juniorkronorna. Eller, i alla fall alla saker utom en. Det menar Måns Karlsson i sina fem snackisar från 4-0-segern.

Det enda vi absolut inte ville se

Det sägs alltid inför den här typen av skrattmatcher att det viktigaste är att ta med sig tre poäng, och att inte dra på sig några skador eller avstängningar. Sen vill man ju gärna att så många spelare som möjligt ska få kliva in i målprotokollet, också.

Idag höll vi länge på att få se det helt omvända, i alla fall på de senare punkterna. Segern var aldrig hotad. Men bilderna på Lucas Raymond i den andra perioden var desto mer oroande. Han föll otäckt in i sargen, och blev liggande. Där och då fick jag hemska flashbacks från Gabriel Landeskogs JVM 2011, som var över redan efter en match, och William Nylanders fem år senare. Hans JVM var över redan efter några byten.

Det kändes så signifikativt för Lucas Raymonds match, eller turnering i stort, när smällen kom. Han hade dominerat matchen totalt, men bränt massor av lägen, och klubban hade gått av vid fel tillfälle...det studsade helt enkelt emot. Därför var det såklart oerhört glädjande för svensk del att han både kom tillbaka i spel (otippat nog) och dessutom blev målskytt i den tredje perioden. 

Oscar Möller-vibbar

Jag fick otäcka flashbacks till Gabriel Landeskogs och William Nylanders skador när det gällde Lucas Raymond. När det gäller Alexander Holtz får jag en annan jobbig flashback.

Jag får nämligen lite otäcka "Oscar Möller-vibbar". Oscar Möller kom till JVM 2010, trots att han var mer eller mindre ordinarie i Los Angeles, och skulle bära Sverige till guld med sitt vassa målskytte. Sanningen blev att han gjorde ett enda mål. I tom kasse.

Alexander Holtz har varit fenomenal i spelet, han och Lucas Raymond har verkligen dominerat under stora delar av matcherna, men puckuslingen vill under inga omständigheter gå in. Är det några matcher han ska gå mållös ifrån är det ju just de mot Tjeckien och Österrike, men jag tror att både han och resten av laget skulle må bra ju snabbare han slår till. Vi får, för svensk del, hoppas att han i alla fall kan känna att en liten del av pressen som finns på hans axlar släppte när Raymond gjorde sitt mål. Framspelad av "terrortvillingen" Holtz, såklart.

På presskonferensen efter matchen sade Raymond att varken han eller Holtz har tänkt så mycket på det här med att spräcka målnollan. Jag vet inte om han var heeeelt och hållet sanningsenlig där.

The man with the golden Gun

I Gävle är Ryan Gunderson känd som "the man with the golden Gun". Men kanske kan Noel Gunler ta över det smeknamnet på sikt? Han har redan gjort ett par mål i Brynäströjan, och har stått för tre kanonmål här i JVM. Det där skottet han har...det är något alldeles extra. Det enda "problemet" för Gunlers del är att han, på seniornivå, alltjämt inte får den där tiden med pucken han behöver ha för att få användning för sitt skott.

Men vilken häftig revansch det är för Gunler, som haft en brokig juniorkarriär. Trots att han öst in poäng har han varit långt ifrån given i juniorlandslagen. När Sverige vann U18-VM för två år sedan blev han inte ens uttagen, trots att han hade det högsta poängsnittet av alla U18-spelare i SuperElit.

Nu är han, tack och lov, uttagen i JVM-truppen. Och snacka om att han tagit tillvara på den chansen. Det behövs i det ganska trubbiga svenska laget.

Att han dessutom fick tillägna målen till sin nyligen bortgångne mormor gjorde allting ännu starkare.

Noel GunlerNoel GunlerBildbyrån

Den nya publikfavoriten

Elmer Söderblom gick från doldis till rikskändis med sitt drömmål mot Tjeckien. Men rent spelmässigt var han ännu bättre idag. Jag tycker han var en av Sveriges bästa forwards.

Varje JVM ploppar det upp någon doldis som går in och blir den nya publikfavoriten. I år är den spelaren utan tvekan Söderblom. Som han tar för sig! Och VILKA handleder han visar att han har, gång på gång. Han känns sylvass varje gång han är på isen, och är verkligen lätt att tycka om med sin ganska udda spelstil.

Sebastian Wraneschitz 

Den österrikiske målvakten har räddat 119 skott på två matcher men har ändå en räddningsprocent på 89,5. Han släppte tio puckar mot USA och fyra idag mot Sverige. Wraneschitz var verkligen grym. 

Men samtidigt som man måste imponeras av målvakten måste man också tillåtas att vara lite orolig för det svenska lagets effektivitet. Elva mål på två matcher är bra, dessutom har målskyttet varit relativt utspritt, men att det "bara" blev fyra mål idag är ett underbetyg för Juniorkronornas del. Fyra mål på 65 skott...

Jag behöver inte vara en hockey-Einstein för att våga påstå att den bristen på effektivitet inte håller mot Ryssland och USA senare i veckan.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten