Sök
Intervju

"Jag har fått tillbaka kärleken till hockeyn"

De sista två åren i Brynäs blev tuffa både för klubben och för Jacob Blomqvist.
Efter ett jobbigt avsked landade veteranen in i unga Timrå – där han nu hittat tillbaka till kärleken till sporten.
– Det är så enormt positiva toner i hela föreningen, säger Blomqvist till hockeysverige.se.

Under Brynäs senaste sex säsonger var Jacob Blomqvist till och från kapten eller assisterande kapten. Samtidigt var hans två sista säsonger i klubben inte varit som han själv och klubben hade hoppats på. Mycket beroende på att Brynäs inte heller varit något topplag. Det här ledde också till att Brynäs och Blomqvist gick skilda vägar i våras. 

– Klart att det var jättetråkigt. Det tog hårdare på mig än vad jag trodde att det skulle göra att inte få vara kvar och inte få chansen att vinna SM-guld med Brynäs, säger Jacob Blomqvist till hockeysverige.se och fortsätter:
– Det var ett tungt och tråkigt besked. Ganska snabbt började jag känna att jag får göra det bästa av det och försöka hitta en ny utmaning, ett nytt kapitel i hockeykarriären. När det väl löste sig med Timrå kändes det väldigt bra och spännande redan från första start.


Några tankar på att sluta fanns aldrig hos 34-åringen från Hedesunda. 

– Nej, absolut inte. Jag har varit skadefri, peppar, peppar ta i trä, nästan under hela min karriär, kände mig fräsch i kroppen och väldigt motiverad. Så det var aldrig uppe på agendan att sluta.

Jacob Blomqvist.Jacob Blomqvist.Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

"KLART ATT JAG FÖLJER BRYNÄS" 

Säsongen 2016/17 fick Jacob Blomqvist vara med om en häftig resa då han tillsammans med Brynäs tog sig hela vägen till SM-final. 

– Det var häftigt att få vara med och spela en SM-final med fullsatta läktare hela tiden, att få kriga hela vägen och spela en sjunde och avgörande SM-final. Även att få göra ett mål så vi tog ledningen i den. Det är en upplevelse jag aldrig kommer att glömma.
– Självklart var det extremt surt att vi inte lyckades vinna den matchen då vi var så nära. Det är något som grämer mig eftersom jag hade som ett mål att få gå hela vägen och lyfta pokalen.

Vad var nyckeln till att det här laget lyckades så pass bra?
– Det tror jag var att nästan alla i laget utvecklades under säsongen. Vi växte både som lag och spelare. Jargongen i laget gjorde att träningarna blev bättre samtidigt som ”Bulan” (Thomas Berglund) var en extremt bra tränare.
– Han fick oss att vara väldigt disciplinerade, verkligen tro på det vi gjorde och tro på målen vi hade satt upp, vilket jag tror är en väldigt viktig ingrediens i ett hockeylag.

Jacob Blomqvist följer såklart fortfarande Brynäs och deras speciella resa med att efter jul och nyår tvingas till att spela matcher mer eller mindre varje dag. Trots det tuffa spelschemat tror han att det kan komma något positiv utav det. 

– Klart att jag följer Brynäs. Nu är det bara 18 matcher dom har spelat ännu och det är många matcher kvar att spela. Tillexempel är det matcher varannan dag i ett slutspel och då kommer man in i den där hockeybubblan.
– Jag ser det inte att det skulle vara något negativt att dom kommer få spela mycket matcher. Får killarna vara skadefria kan det vara positivt i stället.

Kan det vara mer positivt än negativt för en spelare att spela mycket matcher under en kortare period?
– Orken har man. Spelar man inte matcher så tränar man hårdare. Om du tittar på hur många minuter du är på is under träning kontra match…
– Ibland kan det vara skönt att bara spela och fokusera mentalt på matcher istället för att träna. 

Jacob Blomqvist.Jacob Blomqvist.Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

VALDE TIMRÅ FÖRE SHL-KLUBBAR 

Efter att ha fått lämna Brynäs i våras valde Jacob Blomqvist att tacka jag till spel i Hockeyallsvenskan med Timrå. 

– Jag vill gärna vara med om att vinna någonting. Speciellt efter året där vi torskade finalen. Nu ville jag vara i ett bra lag som kan vinna. När jag tittade runt såg jag att (Jonathan) Dahlén skulle bli kvar och Timrå visade att dom verkligen satsade på att gå upp i SHL.
– Jag har varit med på en sådan resa med Leksand och det är också ett av mina starkaste hockeyminnen, att få kämpa en hel säsong och vinna med det laget.
– Jag kände en del grabbar i laget sedan tidigare så Timrå kändes bra från dag ett. 

Det fanns även intressenter i SHL, men det var något han egentligen aldrig övervägde. 

– Vi pratade lite, men det var konstiga tider då samtidigt som jag kände att jag kanske skulle få en lite större roll om jag gick till ett allsvenskt lag.
– Timrå kändes bra. När det kom upp på tavlan kände jag att jag hellre ville vara med på den resan. 

Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Senast Jacob Blomqvist spelade i Hockeyallsvenskan var säsongen 2013/14 med Leksand. Sedan dess har ligan utvecklats en del. 

– Det är svårt att jämföra med då, men idag är det en lite mer öppen hockey. Lite mer offensivt samtidigt som det är många killar som vill framåt och uppåt i karriären. Det tycker jag bara är kul för det är full fart på matcherna och kan uppstå lire mer oväntade situationer.

Hur skulle du beskriva det driv om är bland dom här unga killarna i Timrå?
– Dom ser inga problem eller måsten utan det är ren skär vilja och en hunger att vilja gå upp. Jag tycker också att det kändes i laget när vi hade den här ”vinst–streaken” på 16 matcher. Det var inte en tendens till att några kände sig mätta eller någonting.
– Vi tittade bara fram mot nästa match hela tiden. Den känslan är oerhörd skön. Det spelar ingen roll om vi vinner resten av matcherna i serien eftersom vi bara har ett mål, vilket är att gå upp i SHL. Vi vet också själva vad som krävs för att klara det. Den hungern i föreningen, klubben och laget kännes oerhört härligt. 

Pratade ni i laget under resan gång om den här raden av vunna matcher?
– Nej, faktiskt inte. Det var bara media och dom runtomkring som pratade om det. För oss inom laget var det ingen stor grej alls. Vi fokuserade bara från match till match. Vi vill försöka vinna varje match.

Hur viktig är Jonathan Dahlén för det här laget både moraliskt och på isen?
– Det är bara titta på honom. Han är en otroligt bra och fin person vid sidan av. På isen, han kan vända matcherna själv. Det är kul att sitta i båset och se när han åker ut på isen och tar tag i matcherna helt själv, säger Blomqvist med ett lätt skratt av beundran.  

"SÅ ENORMT POSITIVA TONER I HELA FÖRENINGEN" 

Jacob Blomqvist har så här långt svarat för sju mål och totalt 13 poäng på 27 matcher. Han har även fått mycket beröm för sitt spel under säsongen.

– Det var en större omställning än jag trodde att komma in i det. Jag tycker att jag börjar komma in i det mer och mer, men också att jag kommer växa under säsongen och bli bättre ju mer det gäller.
– Jag känner ändå att jag har en kvalité och att jag har mycket kvar att ge. Jag kommer också höja mig några snäpp, men det har varit helt okej än så länge.

Du är äldst i laget…
– Ja, du… Det har jag fått höra varje dag, skrattar Jacob Blomqvist.

Hur tänker du kring din roll i laget med tanke på alla unga spelare ni har i laget?
– Jag vet inte eftersom jag fortfarande känner mig så himla ung. Att jag är äldst känns faktiskt lite konstigt, men jag får lite pikar om det. Ibland får jag försöka utnyttja det och dra ålderskortet.

Med tanke på vad som hände i våras då du fick lämna Brynäs, det låter på dig som du hittat tillbaka till glädjen med hockey?
– Ja, absolut. Det var också vad jag sa direkt i början då jag varit på is några gånger med Timrå och kommit in i laget, att det bara är glada toner och att det är så här det ska vara.
– Det är så enormt positiva toner i hela föreningen och laget så jag fick, precis som du säger, tillbaka kärleken till hockeyn direkt efter dom två senaste tunga säsongerna när vi fick kämpa där nere hela tiden. Här såg man bara förutsättningarna och att man kommer att lyckas.

Om Timrå går upp i SHL, hänger du med på den resan då?
– Jajamän, avslutar Jacob Blomqvist.


TV: Alexander Holtz om en JVM-turnering olik alla andra

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten