Sök
Lina Ljungblom
Bildbyrån
Damkronorna

"Det är en risk vi tar då vi träffas och har ett läger"

Smittan breder ut sig i SDHL - men Damkronorna ska träffas för att ha ett läger nästa vecka. Lina Ljungblom, till vardags i Modo som drabbats av viruset, är en av de uttagna.

– När det är som det är nu, jag blir lite nervös och tänker på om jag kommer ta med mig något hem till klubben, säger hon till hockeysverige.se.

SDHL har fram tills nu varit mer eller mindre förskonade från corona. Men häromdagen kom beskedet att Modo drabbats av viruset, och idag meddelade Leksand att även de drabbats och att helgens matcher skjuts på framtiden.

–  Jag tycker att det är rent ut sagt galet att ha en landslagssamling, ett läger, när vi redan ställt in ett VM, har Modos sportchef Fredrik Glader sagt till Örnsköldsviks Allehanda.

Lina Ljungblom är ett av svensk hockeys stora framtidsnamn och inför säsongen valde hon att lämna HV71 för just Modo. 19-åringen från Skövde i Västergötland har redan spelat en VM-turnering och etablerat sig i Damkronorna. Där har hon växt ytterligare som hockeyspelare vilket också medfört att hon har nästintill en självklar plats i Ulf Lundbergs landslag som inom kort ska samlas för ett läger som Ljungbloms klubbkompis Olivia Carlsson tackat nej till på grund av sjukdom 

- Jag känner lite både och. Det är jättekul att åka på landslagsläger och man får med sig väldigt mycket hem därifrån som jag kan träna på. Man får möjligheten att jobba på saker som jag kanske inte kan göra här i Modo, säger Lina Ljungblom till hockeysverige.se och fortsätter:
- Det är alltid kul att få spela med Tre Kronor-tröjan på sig. När det är som det är nu, jag blir lite nervös och tänker på om jag kommer ta med mig något hem till klubben. Man träffar ändå många från olika delar av landet. Det är vad som kan kännas lite osäkert.
- Senast vi var på landslagsläger tycker jag att det fungerade väldigt bra och ingen blev sjuk efter det. Jag hoppas att det förbli så även denna gång. 

Nästa stora uppdrag är OS-kvalet nästa år. Hur ser du då på vikten av att ha ett landslagsläger då en pandemi pågår samtidigt som det inte blir något B-VM den här säsongen?
- Det beror helt hur man ser på det. Klart att det är bra att träffas på landslagsläger och att vi får ta del av det. Som du säger kommer det också viktiga saker längre fram.
- Samtidigt kan jag tycka att i den situationen vi är i just nu och att det inte blir något VM… Det är en risk vi tar då vi träffas och har ett läger. Vi har ändå väldigt bra resektioner som vi följer samtidigt som vi gör tester.
- Med tanke på hur bra det gick senast är det ändå okej att vi har landslagsläger, men det är en risk som vi tar. 

Kommer du ansluta till landslagslägret i Sundsvall?
- Jag kommer åka på lägret om det inte visar något annat då vi gjort ett test från landslaget. Klart att jag har i bakhuvudet att Olivia (Carlsson) är borta, men visar det negativt på testet och jag inte känner av något annat så kommer jag absolut åka. 

Lina Ljungblom och Maja Nylén Persson.Lina Ljungblom och Maja Nylén Persson.Bildbyrån

"FÅTT TA EN STOR ROLL - ÄR TACKSAM"

Senaste säsongen svarade Lina Ljungblom för fyra mål och totalt fem poäng på 20 matcher i HV71. Efter säsongen, där hon även spelat juniorhockey med killar i Skövde, valde hon att lämna Småland för att flytta upp till Örnsköldsvik och spela för Modo.
- Jag hade kanske inte så mycket förväntningar. Det var första gången jag skulle flytta hemifrån och bo själv. Då var det svårt att veta vad jag skulle förvänta mig.
- Hockeymässigt ville jag komma tillbaka till den hockeyspelare jag varit tidigare. Förra säsongen var jag skadad och fick inte så mycket speltid som jag kände att jag behövde. Jag tycker också att jag har börjat komma tillbaka den hockeyspelaren igen och allt känns väldigt bra.

Ljungblom är bara 19 år, men samtidigt Modo har ett ganska ungt lag, vilket inneburit att hon redan fått en ganska stor roll i laget.
- Ja, jag har fått en väldigt stor roll vilket jag också är väldigt tacksam för. Det är en sådan roll jag gillar att ha, att jag betyder mycket, får mycket speltid och ett stort förtroende. Sådant sätter press på mig själv också, att jag måste prestera, utvecklas och känna att jag gör någon nytta. För mig är det jätteviktigt.
- Jag sätter inte för mycket press på mig själv utan lagom mycket så att jag får motivation av det. Sedan är vi ett ungt lag vilket jag tror komma gynna oss i längden.
- Min roll i laget är verkligen något jag tycker om. Det gäller bara att jag fortsätter visa att jag ska ha den rollen.

Modo-centern från Skövde trivs även väldigt bra med tillvaron vid sidan av isen i Örnsköldsvik.
- Jag trivs väldigt, väldigt bra även det är en lite för liten stad för min smak. Nu umgås jag mycket med laget och det blir en annan grej när man även umgås med spelarna utanför hockeyn. Jag trivs väldigt bra med dom i laget också.
- Jag tycker också att det är väldigt fint här uppe med naturen och egentligen allt annat med. 


Vad betyder just den biten för din prestation på isen?
- Klart att det betyder mycket att jag trivs och mår bra. Mår jag bra så presterar jag bra. Det är inte ofta man hör om någon som spelar väldigt bra samtidigt mår väldigt dåligt.
- Det visar sig på isen om jag mår bra och trivs utanför. Det ger en lycka till hockeyn, att jag vill ner för att träna, köra lite extra eller stå på skottrampen och skjuta, så för min del är den biten väldigt viktig. 

Lina Ljungblom.Lina Ljungblom.Bildbyrån

INTERNATIONELLT LAG

Modo har en internationell grupp av spelare med tre spelare från Tjeckien och två var från Kanada, Frankrike och Norge förutom dom 13 från Sverige. Att det är många importer från olika delar av världen är något som Lina Ljungblom gillar.
- Det fungerar jättebra och jag tycker det är jättekul att vi har spelare i laget från olika nationaliteter.  Det är många olika språk och det kul att inte bara höra det svenska samtidigt som man lär sig mycket av varandra.
- Jag måste säga att vi fungerar bra som grupp generellt sett även om det är spelare från olika länder. Vi accepterar varandra även om vi är olika och har lite olika syn på saker och ting. Vissa av oss är väldigt tajta med varandra och då behöver det inte bara svenskor. Det kan lika gärna vara en svenska och en tjeckiska och så vidare. Jag tycker att det där fungerat väldigt bra. 

Lina Ljungblom toppar Modos interna poängliga så här långt. På 19 matcher har hon svarat för sju mål och totalt 15 poäng. Dessutom har hon plus tre i plus/minus-statistiken.
- Jag är aldrig riktigt nöjd. Det tror jag inte heller att man ska vara. Självklart är det alltid kul och skönt att göra lite poäng, men jag strävar alltid efter att göra fler mål, poäng och bidra mer till laget.
- Jag ser inget negativt i det jag har gjort den här säsongen, men det finns hela tiden saker jag vill förbättra. Samtidigt, att jag får in lite puckar och gör lite poäng ger mig mer motivation och är ett kvitto på att jag kanske ändå gör någonting bra.  

Modo har varit tvungna att pausa verksamheten då Civid-19 smitta funnits i gruppen, men nu startar laget upp sin träning igen.
- Det har ändå funkat och vi har fått träningsprogram som vi kört utanför isen. Klart att det blir konstigt eftersom jag ändå är här uppe för att spela hockey.
- Om jag ska se det positiva så är jag nu ännu mer sugen att få spela igen och komma tillbaka. Även om det bara handlat om några dagar så längtar man till att få gå på is igen.

Har ni varit isolerade eller hur har det sett ut för er i laget?
- Vi har försökt vara där det varit så lite folk som möjligt. Av det jag vet så har dom som jobbar inte varit och jobbat. Dom så går i skolan har haft hemundervisning och så vidare. När vi sedan har kört fysen så har vi gjort det individuellt utomhus.
- Det har varit ganska mycket isolering fram till det att vi fick testresultatet. Det har varit lite tråkigt, men det är bara att acceptera och det ska verkligen bli skönt att få börja träna ikväll (läs: onsdag) igen, avslutar Lina Ljungblom.   
 

Matchrapporter: Seger för HV 71 avgjorde matchserien Drömstart när HV 71 vann efter förlängningsdrama Seger för Luleå borta mot Modo

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten