Didrik Strömberg har utvecklats från en defensiv klippa – till en spelare för HV71.
Foto: Bildbyrån
Intervju

Tuffingen som blivit en nyckelback: ”Vill vara mer delaktig”

Didrik Strömberg har alltid varit känd som ett fysmonster och en starkt defensiv back.
Den här säsongen har han dock fått större förtroende i HV71 och har blivit en nyckelback – i båda ändarna av isen.
– Jag vill vara en ledande spelare både på isen och i omklädningsrummet, säger 26-åringen till hockeysverige.se. 

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

HV71 spåddes vara ett topplag inför säsongen men har verkligen inte fått stäm på saker och ting under hösten av årets SHL-säsong. 

De inledde riktigt svagt med sex förluster på de sju första matcherna. Därefter har laget visserligen lyft sig och fått med sig lite fler resultat men laget huserar fortfarande i den nedre delen av tabellen med endast 19 inplockade poäng på 17 matcher. 

– Det är alldeles för ojämnt. Vi är inte alls där vi vill vara. Vi får helt enkelt jobba hårdare än motståndarna för att hitta någon slags jämnhet i det här. Vi måste hitta det nu och får jobba för det varje dag, säger lagets assisterande kapten Didrik Strömberg till hockeysverige.se. 

”TAR STEG HELA TIDEN”

Även om den här säsongen har varit en stor besvikelse för HV71 som lag så finns det några ljusglimtar. 

En av dem är just Didrik Strömberg som har varit en av lagets bästa, mest nyttiga spelare. Han själv är relativt nöjd med sin säsong hittills men menar att han fortfarande har mer att ge. 

– Jag tycker att jag växer in i det mer och mer. Jag försöker ta steg i de delarna som jag vill utveckla och det tycker jag att också att jag gör. Jag tar steg hela tiden, säger "Didde", som han kallas av lagkamraterna i HV. 

Vad är det som du känner att du vill utveckla? 
– Framförallt vill jag vara mer delaktig i spelet. Min styrka ligger i den defensiva delen men jag vill också utveckla den offensiva delen också och bli mer delaktig också. Jag tycker att jag börjar ta steg där och det tänker jag fortsätta med.

Didrik Strömberg har tagit stora steg i sitt spel över hela banan.Didrik Strömberg har tagit stora steg i sitt spel över hela banan.Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

När Strömberg värvades till HV71 från Timrå 2018 var han främst en defensiv back som skulle stänga ner motståndarna. 

Den här säsongen har 26-åringen dock tagit ett större ansvar över hela banan och just spelet med pucken är ett område där backen har förbättrats något enormt. 

– Det är något som jag har jobbat på ända sedan jag kom till HV. Jag känner mig tryggare där och känner att jag tar steg för att bli bättre. Jag vill vara mer delaktig över hela banan och självklart vill man ju vara i offensiv zon också.

”SKA TA TILLVARA PÅ FÖRTROENDET”

Sundsvallskillen har blivit känd som ett 'fysmonster' i HV71 som ständigt har högst värden på testresultaten under försäsongen – kanske endast i konkurrens med kaptenen Simon Önerud i HV71 – och nu får han mer användning för sin starka fysik och uthållighet.

Den här säsongen har Didrik Strömberg nämligen fått spela ännu mer. Hittills har han snittat över 18 minuter per match efter att ha legat runt 16 minuters istid under båda sina första säsonger i Jönköping. Den här säsongen har han även fått spela mer än 20 minuter i nästan hälften av HV71:s matcher. 

– Det är kul att spela, det är därför man håller på. Jag hoppas att jag kan fortsätta ta tillvara på förtroendet jag får, säger Strömberg och fortsätter: 
– Jag vill vara en ledande spelare både på isen och i omklädningsrummet. Det passar mig och det är så jag är som person. Det tycker jag är roligt också och jag tänker fortsätta utveckla min roll också. Jag trivs jättebra här.

Under fjolårssäsongen fick backklippan hoppa in och vara assisterande kapten tillfälligt under några perioder. Den här säsongen har han dock fått ett "A" på bröstet permanent. Ett ansvar som han har växt med. 

– Man sätter större press på sig själv och att man ska vara med och leda laget. Det är bara att lära sig och det har jag gjort under de här åren. Simon (Önerud) är en jättebra lagkapten så det är bara att lära sig av honom och vara sig själv så behöver jag inte tänka så mycket på det.
– Jag har haft väldigt bra förebilder som ledare. Jag hade Pelle Hallin under min första tid i Timrå. Det är någon som jag såg upp till direkt och försökte lära mig så mycket som möjligt av. Jag har haft bra lagkaptener genom åren som man själv kan ta lite efter i sitt egna ledarskap.

Didrik Strömberg har växt som spelare efter att ha fått ett Didrik Strömberg har växt som spelare efter att ha fått ett "A" på bröstet.Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

”MÅLET ÄR ATT STÅ DÄR MED BUCKLAN”

Didrik Strömberg har blivit väldigt uppskattad av HV-fansen på grund av sitt uppoffrande spel och känslan är ömsesidig. Under fjolårssäsongen skrev 26-åringen på ett nytt treårskontrakt med Jönköpingsklubben som håller honom i laget fram till 2023. 

När det kontraktet löper ut är Strömberg 29 år gammal och kommer i sådana fall att ha spelat fem raka säsonger i HV71, och han trivs utomordentligt bra. 

– Det här är en jättebra klubb, otroligt proffsig. Jag trivs riktigt bra i staden också. Klubben har tagit hand om mig väldigt bra sedan jag kom hit så det är kul att få ge tillbaka.

Var känner du att du vill vara när kontraktet går ut 2023?
– Jag vill ha vunnit ett SM-guld med HV71 i alla fall. Det är målet att i slutändan få stå där med bucklan. Samtidigt vill jag utvecklas och bli så bra som jag kan bli utefter de förutsättningar som jag har. Det är svårt att säga något mål så, men jag har alltid sagt att jag ska vara nöjd med allt som jag har gjort när jag är klar med hockeyn sen. Sedan får man se hur långt det tar en, avslutar Didrik Strömberg


TV: Hugo Alnefelt om sin starka höst

Matchrapporter: Revansch och tre poäng för BIK Karlskoga HV71 avslutar året med seger – efter backens två mål Stark defensiv när HV 71 vann mot Troja/Ljungby Västervik vände underläge och vann HV 71 avgjorde tät match mot Almtuna i tredje perioden

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten