Sök
Carl Hagelin ser framemot att få spela med Henrik Lundqvist igen.
Foto: USA TODAY Sports & Bildbyrån
Intervju

"Alltid en speciell känsla att spela med honom"

Senast de spelade tillsammans var under World Cup 2016. Nu återförenas Carl Hagelin med Henrik Lundqvist – men den här gången i Washington.
– Jag kommer vara med och hjälpa honom så mycket som möjligt från början med dom frågor han kommer ha, säger Hagelin till hockeysverige.se.

Inför säsongen 2011/12 flyttade Carl Hagelin in på Manhattan för spel med New York Rangers. En av spelarna som tog hand om den då den då 23-åriga svensken från Nykvarn var Henrik Lundqvist. Dom båda spelade sedan tillsammans fem säsonger i Madison Square Garden innan Hagelin trejdades till Anaheim. 

Efter att där efter spelat för Pittsburgh och Los Angeles kom Hagelin under säsongen 2018/19 till Washington. Där har han varit en av lagets bärande spelare och till den kommande säsongen kommer han få sin vän från tiden på Manhattan, Henrik Lindqvist, som lagkamrat igen.

– När jag fick höra det tyckte jag naturligtvis att det var otroligt kul. Vi hade haft lite kontakt innan och han ställde några frågor om hur känslan är här, berättar Carl Hagelin för hockeysverige.se på väg hem efter träningen och fortsätter:
– Han har haft många bra matcher i sin karriär mot Washington och är har en bra ”fit”. Däremot visste jag inte att han skulle sajna här innan det blev klart. Det är otroligt roligt och en bra ”boost” för vårt lag. Han kommer passa in bra och ha möjligheten att få stå många matcher. Målet är att vinna och det är väl därför han kom till oss.

Carl Hagelin.Carl Hagelin.Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

"HAN BETYDDE OTROLIGT MYCKET"  

Om vi backar bandet lite så betydde målvaktslegendaren från Åre en hel del för Carl Hagelin då han kom till Rangers 2011.

– För mig, om jag ska prata om det personliga, att komma in som ung kille betydde han otroligt mycket. Han var en person som hade en otrolig respekt i ligan och i omklädningsrummet. Då var det lätt för mig att följa honom.
– Han var alltid schysst mot mig vilket gjorde ”the transition” att komma från AHL till NHL mycket lättare för mig när jag hade honom på min sida.
– På den tiden var vi ett lag som spelade väldigt hårt defensivt. Vi visste att gjorde vi som lag rätt defensivt som skulle ”Henke” göra resten. Ledde vi med 1–0 inför tredje perioden skulle vi vinna matcherna. Han var en ruggig trygghet där. Under mina år i Rangers var han anledningen många gånger till varför vi gick så långt.

Hagelin menar också att Lundqvist betydde mycket för Rangers som organisation.

– Rangers är ett så pass stort lag i grunden så dom behöver knappt marknadsföra sig. ”Henke” har gjort det väldigt bra och blivit en stjärna i en stad där det redan finns så många stjärnor.
– För att vara hockeyspelare har han blivit väldigt känd i USA och då framförallt i New York. Det är få förunnat.
– Han har en image som han hållit i. Folk tyckte att den passade väldigt bra i den staden, men du kan aldrig hålla en image om du inte är bra på den sporten du utövar. Det var också vad som var viktigast, att han var otroligt bra under alla sina år där. Det är också därför han är så älskad i New York.

ÅTERFÖRENAS IGEN  

Vad betyder det känslomässigt att få spela tillsammans med Henrik Lundqvist igen?
– Det kommer bli otroligt kul. Han var här under några dagar den här veckan. Då körde vi lite hårdare på isen och hade två målisar. Det kändes lite mer på riktigt då.
– Sedan jag trejdades från Rangers är World Cup enda gången jag spelat med honom igen. Det är alltid en speciell känsla att få göra det eftersom han är den målisen jag spelade med i NHL under mina första fyra säsonger. Han har varit med om min framgång på isen så det känns för mig väldigt bra att ha honom där bak.

Henrik Lundqvist är inte bara en bra hockeyspelare utan även en bra kompis till dig vid sidan av isen, vad betyder den biten för dig?
– Det hjälper otroligt mycket. Min fru, som då var min flickvän, och jag hade inga barn då vi bodde i New York men vi spenderade mycket med deras familj. Nu kommer det säkert bli ännu mer tack vare att både dom och vi har barn.
– Samtidigt är det alltid skönt med svenskar i laget och eftersom jag känner honom sedan tidigare blir det ännu lättare. Jag kommer vara med och hjälpa honom så mycket som möjligt från början med dom frågor han kommer ha.

Carl Hagelin och Henrik Lundqvist under en träning inför World Cup.Carl Hagelin och Henrik Lundqvist under en träning inför World Cup.Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Hur mycket uppmärksammas det i Washington att Henrik Lundqvist ska spela för Capitals den här säsongen?
– Jag kan inte säga att jag läser så mycket, men jag har sett lite på Twitter och vår ägare håller på att ”promota” det lite. Vår ägare är högt ansedd i den här staden. Han har gjort mycket bra och folk lyssnar på vad han har att säga.
– Många fans är laddade för att ha honom här och jag vet att såklart grabbarna i laget också är laddade. Sedan har jag inte rört mig mycket bland folk här senaste månaderna så jag vet inte vad alla fansen tycker. Jag kan bara anta att det är positivt.

TROR "HENKE" KOMMER TRIVAS  

Hagelin tror också att målvaktsstjärnan kommer tillföra mycket positiva bitar till laget.

– Hans tävlingsinstinkt, se hur han alltid jobbar för att bli bättre på träning och pusha (Ilya) Samsonov vilket jag tror dom båda kommer bli bättre av.
– Vi anser att det är en ruggigt bra ”pick-up”. Han är en person som vill vinna och kommer göra allt som krävs för att göra det. Det är också vad ett lag behöver.
– Jag tror också att ”Henke” kommer gilla det här laget som inte är lika ungt som det i Rangers. Det är nästan fler spelare över 30 här än under så han kan komma känna sig lite bekvämare på så sätt.

Vilka förväntningar har du på din egen säsong i Washington?
– Förväntningarna och förhoppningen är alltid att vinna Stanley Cup. Sedan måste jag, precis som alla andra i laget, spela bra för att vi ska vinna Stanley Cup. Det är så jag går in varje säsong, att jag måste vara en ”diffrence maker” på mitt sätt och då måste jag vara stabil hela säsongen.
– Jag har lärt mig att när det hettar måste man höja sig och det har alltid varit mitt mål. Poäng eller speltidsmässigt brukar jag inte sätta upp några speciella mål. Jag kör på och försöker bli lite bättre varje dag hela säsongen och då brukar det bli bra tillslut. Att få vinna Stanley Cup är den moroten som gör att jag kans pusha mig själv till att bli bättre hela tiden.


TV: Henrik Lundqvists snyggaste räddningar säsongen 19/20

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten