Lias Andersson har tudelade känslor om att lämna HV71 i förtid.
Foto: Bildbyrån
Intervju

”Det här var ju inte planen när man kom in till säsongen”

Lias Andersson var inställd på att spela hela årets säsong i SHL med HV71.
Efter att hans NHL-rättigheter trejdats från New York Rangers till Los Angeles Kings ser den 22-årige stjärnan dock ut att lämna HV för Nordamerika redan under vintern.
– Blir det så att jag åker över dit så kommer jag vara fullt redo och fullt inställd på det, säger han till hockeysverige.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

Det har varit en märklig säsong för de flesta SHL-spelarna med tanke på rådande situation men en av spelarna som haft en av de mest speciella säsongerna är HV-stjärnan Lias Andersson.

Han lånades ut till Jönköpingslaget från New York Rangers och inledde säsongen bra men blev sedan avstängd i fem matcher vilket även gjorde att hans lön läcktes vilket skapade en del uppståndelse. 22-åringen togs sedan ut i Tre Kronors trupp till Karjala Cup och fick vara lagkapten för det oerfarna svenska landslaget.

När han kom tillbaka från landslagsspelet med Tre Kronor tvingades han återigen gå en lång period utan matcher eftersom HV71 hade en utbredd Coronasmitta i laget vilket gjorde att flera matcher sköts upp.

Mitt i allt detta har Lias Andersson fått sina NHL-rättigheter trejdade från New York Rangers till Los Angeles Kings. De senaste dagarna har uppgifter också kommit som säger att Kings vill plocka över centern redan under vintern – trots att planen från början var att han skulle spela i HV71 under hela årets säsong.

– Jag läste i tidningen att de har uttalat sig om att deras intention är att ta över Lias. Jag fick ett mejl inatt där de skrev samma sak. Los Angeles har full rätt att aktivera klausulen om att kalla över honom, sade Johan Hult till Jönköpings-Posten nyligen.

Lias Anderson ser fram emot att tillhöra LA Kings.Lias Anderson ser fram emot att tillhöra LA Kings.Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån & Los Angeles Kings

”SVÅR SITUATION”

För Lias Andersson är det därför en speciell tid just nu. Bohuslänningen har bara hunnit spela tio matcher i HV71 men har en hel del saker att ta ställningen till med tanke på trejden från Rangers till LA Kings.

Hur känner du kring trejden nu när du hunnit smälta det lite?
– Jätteroligt såklart. Det är ett lag som verkligen tror på mig och verkligen vill ha dit mig, vilket är supersmickrande. Absolut en nystart sedan så var jag ju inställd på att vara här hela året och det blir också lite av en omställning men det är något man får rätta sig efter. Att komma in i matchform dit kanske kan vara en liten fördel att kunna hålla flåset och tempot uppe. Blir det så att jag åker över så kommer jag göra allt för att ta en plats, säger Lias till hockeysverige.se.

Lias Andersson kommenterar nu också uppgifterna om att han ska åka över till Nordamerika för att slåss om en plats i Los Angeles Kings.

– Svår situation. Jag har väl inte haft en säsong på samma ställe på väldigt länge. Saker ändras när man blir trejdad och det var ju inte planen när man kom in till den här säsongen. Det är klart att situationen ser lite annorlunda ut nu. Jag försöker att leva i nuet även om det är lite tufft ibland. Jag försöker bara fokusera varje dag och göra det så bra här hemma.

”KOMMER BLI JOBBIGT ATT SÄGA HEJ DÅ”

Senast Lias Andersson spelade i en och samma klubb under en säsong var 2016/17 då han vann SM-guld med HV71. Därefter har han tre säsonger i rad fått hoppa mellan SHL, AHL och NHL-spel. Nu ser det alltså ut att bli en fjärde raka säsong där Lias Andersson kommer att få byta klubb mitt under säsongen.

– Det är kul att de vill ha över mig såklart. Jag behöver bara landa lite någonstans, i något lag. Hitta någon form av vardag, det har inte varit mycket till det det senaste. Jag vill bara spela hockey, sedan om det blir här eller där borta får framtiden avgöra. Jag försöker bara leva i nuet och göra det bästa av situationen.
– Det är inte optimalt men jag försöker bara ta det som det kommer här den närmaste tiden. Det kommer bli jobbigt att kanske behöva säga hej då och lämna här men drömmen är fortfarande att spela i NHL.

Det har inte ens gått ett år sedan du lämnade Nordamerika, känner du dig mogen och redo för att slåss om en plats i NHL igen?
– Jo, men det tycker jag väl ändå. Innan jag blev avstängd och allt det där med trejden hände så tycker jag att jag startade säsongen väldigt bra. Sedan har det varit lite jobbare för mig på slutet. Hade du frågat mig för tre månader sedan hade det varit ett solklart ja, nu är det väl ett ja med tanke på att man kanske inte är så nöjd med sina prestationer på isen.
– Jo, men det är jag. Jag tror på mig själv. Blir det så att jag åker över dit så kommer jag vara fullt redo och fullt inställd på det.

Lias Andersson fick nyligen vara lagkapten för Tre Kronor i Karjala Cup. Lias Andersson fick nyligen vara lagkapten för Tre Kronor i Karjala Cup. Foto: Tomi Hänninen/Newspix24

”VET INGENTING FAKTISKT”

Vad är skillnaden mellan den Lias som kom tillbaka till Sverige för knappt ett år sedan och den Lias som kanske återvänder till Nordamerika nu?
– Förhoppningsvis lite mer självförtroende och lite mer kött på benen, jag vet väl lite mer av vad som väntar. Lite mer erfaren och förhoppningsvis lite bättre i defensiven, starkare på pucken och sådana grejer. Blir det så att ett datum kommer och det blir dags att åka över så känner jag mig redo.

När NHL-säsongen 2020/21 ska dra igång vet dock ingen just nu. Det är därför oklart när 22-åringen kommer få åka över till Nordamerika för att slåss om en plats i Los Angeles Kings.

– Jag har inte fått några datum än. Jag vet väl ingenting om de grejerna egentligen, frågan ligger inte helt i mina händer. Det får jag bli mer informerad om snart. Jag vet ingenting faktiskt, avslutar Lias Andersson

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 13 augusti
20:00 Österrike - USA JVM
00:00 Kanada - Tjeckien JVM
söndag 14 augusti
04:00 Tyskland - Schweiz JVM
20:00 Finland - Slovakien JVM
00:00 Tjeckien - Lettland JVM
måndag 15 augusti
04:00 USA - Sverige JVM
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
04:00 Sverige - Tyskland JVM
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch
onsdag 17 augusti
19:00 Tingsryd - Karlskrona Träningsmatch
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
torsdag 18 augusti
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Frölunda Träningsmatch
19:00 VIK Västerås - Vita Hästen Träningsmatch
19:00 BIK Karlskoga - AIK Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch
fredag 19 augusti
18:00 Tingsryd - Kristianstad Träningsmatch
19:00 Björklöven - Skellefteå Träningsmatch
19:00 Södertälje - Almtuna Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Djurgården Träningsmatch
lördag 20 augusti
15:00 Frölunda - Djurgården Träningsmatch
16:00 Kristianstad - IFK Helsingfors Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten