Oliver Eklind.
Bildbyrån
SHL

Hittade poängformen - efter petningen: "Tändvätska"

Han gjorde bara en poäng på sina 14 första matcher och petades nyligen mot Växjö. Sedan dess har Oliver Eklind gjort poäng på löpande band - och varit Örebros formstarkaste spelare.

– Gör man bra saker på isen, då kommer poängen till slut, säger han till hockeysverige.se.

Det är den tionde november 2020. Örebro möter Växjö. Oliver Eklind har där och då gjort en poäng på sina 13 första SHL-matcher och tar inte plats i någon av Örebros ordinarie kedjor.

Det blir bara 45 sekunders speltid på hela matchen för 22-åringen, som förra säsongen gjorde succé i BIK Karlskoga och värvades tillbaka till det Örebro han spelade för på U16-nivå.

Nu skriver vi tisdagen den 24 november 2020. Bara två veckor efter petningen mot Växjö är Oliver Eklind helt plötsligt en av hela SHL:s hetaste spelare. På de fyra matcher Örebro hunnit spela de två senaste veckorna har han gjort fem poäng - och är med sina 2+3 hela lagets mest formstarka spelare under den perioden.

Oliver Eklind.Oliver Eklind.Foto: Ronnie Rönnkvist

"TA VARA PÅ DEN HÄR PERIODEN"

Efter en poäng på de 14 inledande matcherna i SHL-karriären står han nu på sex poäng efter 18. En förvandling, sett till produktionen. Men spelmässigt har Oliver Eklind inte förändrat egentligen någonting.

– Jag tycker jag spelat bra från första matchen, egentligen, och har varit med och skapat lägen även innan poängen började trilla in. Jag hade kunnat gjort lite fler poäng innan den här perioden också, säger han till hockeysverige.se.

– Ibland studsar det emot och ibland med. Nu gäller det bara att ta vara på den här perioden då det studsar med, och hoppas på att den håller i sig så länge som möjligt.

Eklind noterade 1+1 i Örebros möte med Malmö, 0+2 i mötet med Rögle, gick poänglös från matchen mot Luleå och följde upp det genom att sätta karriärens andra SHL-mål i lördags när man mötte Oskarshamn.

"NU JÄVLAR SKA JAG VISA DEM"

Men hur mycket betydde egentligen den där petningen mot Växjö? Oliver Eklind närmast resonerar med sig själv kring det.

– Det är klart...man vill ju spela. Det vill alla. Så det var såklart tråkigt, samtidigt som det bara var att bita i det sura äpplet, inleder och han fortsätter:

– Men man vill ju också visa varför man ska få spela, för tränarna också. Man vill ju göra det så bra man kan varje gång man får chansen. Så det är klart det blir en liten tändvätska när man lämnas utanför laget. Man känner liksom: "Fan, nu jävlar ska jag visa dem", typ. 

Har du tvivlat på dig själv någon gång, när poängen inte kom?

– När jag klev in i säsongen visste jag att vi skulle ha 13 eller 14 forwards i laget, så först och främst behövde jag visa att jag skulle få spela hela tiden. Och där tycker jag att jag gjort det bra hela tiden, som jag var inne på. Jag har intalat mig att "gör man bra saker kommer poängen till slut", så jag har liksom inte varit stressad över att jag inte gjort poäng. Jag har mest fokuserat på att jag ska fortsätta göra bra saker, rätt saker.

Hur mycket betyder det för självförtroendet, nu när det lossnat?

– Det blir en jäkla boost, såklart, när man känner att man bidrar till laget. Det är ju det jag vill göra.

Oliver Eklind.Oliver Eklind.Bildbyrån

FICK CHANSEN I FÖRSTAKEDJAN

Eklind har under säsongen snittat 10:55 i istid per match, men har under sin starka fyramatchersperiod de senaste veckorna spelat drygt tolv minuter. Senast, då han gick center mellan stjärnorna Mathias Bromé och Borna Rendulic, spelade han över 15 minuter.

– Jag är nöjd med den speltid jag fått. Jag har fått testa på många olika roller, i allt från fjärdekedjan till förstakedjan. Jag har till och med fått spela ytterforward, och det har jag inte gjort på många år. Men det gick också ganska bra, tycker jag.

Har det varit svårt att hoppa runt så mycket, eller ser man det mer som bra erfarenheter?

– Jag har mest sett det som en lärdom, och har sett att jag kan spela ytter också. Men jag vill helst spela center och visst kan det bli svårt att hoppa från ytterforward till center, och sådana saker. Men det gäller samtidigt att kunna anpassa sig till olika roller och positioner också.

Örebro har under säsongen inte behövt ställa in någon match på grund av corona, men i dagarna bekräftades det att det finns Covid-19-smittade i truppen. Dessutom är lagkaptenen Christopher Mastomäki långtidsskadad och Emil Larsson avstängd de fem kommande matcherna.. Efter en på många sätt smärtfri höst har även Örebro nu åkt på några smällar.

Hur påverkar det som hänt den senaste veckan spelargruppen?

– Det påverkar oss inte så mycket, på det sättet. Man försöker fortsätta hålla avstånd, tvätta händerna väldigt noga och alla sådana saker. Rent hockeymässigt blir vi lite färre på träningar och matcher såklart, men annars är det ganska lugnt.

– Man har tänkt att den (coronan) skulle komma till oss någon gång också, om alla andra lag får det. Vi har haft lite tur där, och samtidigt hållit bra koll på det vi har kunnat påverka.

"MÅSTE VARA STARK"

I övrigt har Örebro som sagt haft en fin höst. De är tvåa i SHL, med 34 inspelade poäng på 18 matcher, och fyra om vi ser till snitt-tabellen detta tabell-haltande år. Mycket har varit positivt, men en sak gnager hos Eklind och de övriga runt laget.

– Vi har gjort det bra, men samtidigt har vi haft några matcher där vi varit riktigt dåliga. Vi pratade mycket om det inför säsongen, att vi ville hitta en jämnhet och framför allt en hög lägstanivå, men tyvärr har vi gjort några riktigt dåliga matcher. Som tur är har vi kunnat studsa tillbaka direkt, och det är också vi pratat mycket om. Vi är väldigt ärliga mot varandra och kan prata om varför det blir som det blir. Det har betytt mycket, för då har vi kunnat rätta till de saker som blivit fel till nästa match.

Efter succén i Karlskoga har det nu också lossnat i Örebro. Efter succén i Karlskoga har det nu också lossnat i Örebro. Bilbyrån

Nästa match, ja. Den spelas på torsdag mot Leksand. Då hoppas Oliver Eklund på att han kan förlänga sin fina poängform. Han vet vad han behöver göra för att fortsätta producera.

– Jag måste fortsätta vara stark där ute. Spelet här i SHL går mycket ut på att man ska vinna sin en mot en-kamp mot sin motståndare, så det måste jag fortsätta göra. Jag måste fortsätta ta mig in på kassen, och vara på rätt ställe vid rätt tidpunkt. Det är så målen görs. 


TV: Mitt första NHL-mål – Kevin Fiala

Matchrapporter: Örebro Hockey vann mot Rögle borta – avgjorde i förlängningen Örebro Hockey vann hemma mot Leksand Brynäs vann efter avgörande i förlängningen mot Örebro Hockey Stark defensiv när Örebro Hockey vann mot Djurgården Elias Ekström i målform när Örebro Hockey vann mot Frölunda

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten