Bildbyrån
SHL

Stjärnornas efterlängtade utdelning

Två matcher sköts upp - men fem spelades. Och kanske fick vi rent utav se säsongens bästa SHL-kväll så här långt? I fokus: En mängd stjärnor som fick spräcka sin målnolla.

Luleå - Leksand 5-2

Luleå: Isac BrännströmVictor BerglundErik GustafssonArttu IlomäkiLinus Klasen

Leksand: Otto PaajanenJonas Ahnelöv

Den stora snackisen kring den här matchen var att poängligaledaren Marek Hrivik saknades - vilket gjorde att succékedjan med Hrivik, Peter Cehlarik och Carter Camper splittrades. Enligt general manager Thomas Johansson var Hrivik illamående efter flygresan till Luleå.

I Hriviks frånvaro lyckades Leksand inte få igång sin offensiv mot täta Luleå. Serieledarna gick upp i en 3-0-ledning innan gästerna till sist fick utdelning - och det var en förstagångsmålgörare som slog till. Stjärnvärvningen Otto Paajanen hade inför kvällen inte gjort en enda poäng på sina nio SHL-matcher - men i kväll kom alltså första poängen och målet.

Isac Brännström blev något av matchvinnare för Luleå. Dels var det genombrottsforwarden som öppnade målskyttet i matchen - och dessutom fick han med sig en assist.

Rögle - Frölunda 5-4

Rögle: Leon BristedtAnton Bengtsson, x2, Dennis EverbergSimon Ryfors

Frölunda: Patrik CarlssonMax FribergNicklas LasuTheodor Lennström

Kvällens riktiga toppmöte blev också kvällens kanske bästa och mest underhållande match - i hård konkurrens med Färjestad-Örebro. Det svängde fram och tillbaka och avgjordes först med 2:12 kvar att spela då Anton Bengtsson gjorde 5-4. Det var hans andra mål i matchen.

Frölunda ledde med 1-0, 2-1 och 3-2 innan Rögle vände och tog ledningen för första gången när Simon Ryfors satte 4-3 med knappt sju minuter kvar att spela. Frölunda svarade dock direkt, då NHL-lånet Theodor Lennström sköt sitt första mål för säsongen.

Men Rögle var alltså starkast och studsade upp på vinnarspåret igen efter att förra veckan ha förlorat mot både Leksand och Brynäs. Segern i kväll gör att man nu bara är en poäng bakom Frölunda som återfinns på andraplats i tabellen.

HV71 - Brynäs 6-4

HV71: Lias AnderssonSimon Önerud, Alexander Bergström x2, Anton WedinNiklas Arell

Brynäs: Greg Scott x2, John Persson x2

Var det någon som sa målfest?

I den här matchen var det Alexander Bergström och Greg Scott som fick utdelning för första (och faktiskt också andra) gången för säsongen. Bergström hade ju inlett säsongen starkt rent poängmässigt, och efter sju assistpoäng fick han också utföra två efterlängtade måljubel. Greg Scott har ju varit skadad under stora delar av säsongen och gjorde sin blott andra match, och har per omgående visat hur viktig han är för Brynäs.

HV71 fick i kväll också tillbaka Lias Andersson som nätade redan i den första perioden. Matchens giganter var emellertid Simon Önerud - och den Brynäsfostrade Gävlesonen Johannes Kinnvall.

Önerud gav HV71 ledningen i boxplay och hade dessutom två assistpoäng utöver det, medan Kinnvall noterades för tre assistpoäng i segern.

Värt att notera är att också Niklas Arell gjorde sitt första mål för säsongen i målorgien.

Färjestad - Örebro 7-3

Färjestad: Per Åslund x2Victor Ejdsell x2, Daniel Viksten x2, Olle Lycksell

Örebro: Robert LeinoRodrigo AbolsJonathan Andersson

MÅLFEST!

Färjestad har inte fått det att stämma under säsongen, och två stjärnor som fått ta emot kritik är Per Åslund och Victor Ejdsell. Den duon hade inför kvällens match inte gjort ett enda mål under säsongen - men fick ordentlig utdelning idag.

Åslund bökade in 1-0 i den första perioden och Victor Ejdsell gjorde 2-1 några minuter senare. Efter att matchen svängt och efter att det bara rasat in mål slog sedan Åslund till igen i den andra perioden. Då var det inget "bökmål" utan ett drömmål. 

– Det är skönt att få göra mål, såklart, sade Åslund i C More.

Inte heller Victor Ejdsell var klar för kvällen. Även han blev tvåmålsskytt i kväll, efter att ha gått mållös från de nio inledande matcherna för säsongen.

Trots att FBK överlag haft en tung säsong är man faktiskt uppe på en sjundeplats i den mycket jämna tabellen, med blott två poäng upp till Växjö Lakers på den sjätte och sista kvartsfinalplatsen.
 

Växjö - Malmö 4-3

Växjö: Emil PetterssonRichard Gynge x2, Juuso Vainio

Malmö: Emil Sylvegård x2

Växjö vann nämligen mot jumbon Malmö. I Växjö fanns det också en spelare som gjorde sitt första mål för säsongen: Backen Juusio Vainio. Det var annars Richard Gynge och Emil Pettersson som blev segerorganisatörer efter att ha gjort 2+1 respektive 1+2.

Men jodå, det fanns ett par tänkta offensiva stjärnor som spräckte sina målnollor för säsongen även i den här matchen: Emil Sylvegård. Landslagsforwarden stod noterad för blygsamma 0+2 på de inledande sju matcherna men gjorde Malmös två första mål i kväll. Dessutom gjorde San Jose-lånet Fredrik Händemark sitt första mål för säsongen när han reducerade till 4-3 i slutminuten.

Men det räckte alltså inte för Joakim Fagervalls manskap.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 11 augusti
19:00 Malmö - Växjö Träningsmatch
20:00 Finland - Tjeckien JVM
00:00 Slovakien - Kanada JVM
fredag 12 augusti
04:00 Schweiz - USA JVM
20:00 Österrike - Sverige JVM
00:00 Slovakien - Lettland JVM
lördag 13 augusti
20:00 Österrike - USA JVM
00:00 Kanada - Tjeckien JVM
söndag 14 augusti
04:00 Tyskland - Schweiz JVM
20:00 Finland - Slovakien JVM
00:00 Tjeckien - Lettland JVM
måndag 15 augusti
04:00 USA - Sverige JVM
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
04:00 Sverige - Tyskland JVM
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch
onsdag 17 augusti
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
torsdag 18 augusti
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten