Imago Sportfoto
Kyle Turris
NHL

Ex-stjärnan kan köpas ut: "Har inte gått bra"

ANNONS
Han värvades som en tänkt stjärna som skulle få fart på Nashvilles offensiv. I stället har Kyle Turris floppat - och nu öppnar general manager David Poile för att köpa ut honom.

– Kan han hitta tillbaka till sitt tidigare spel? Det är frågan, säger han till nhl.com.

Utköpsfönstret är öppet fram till den åttonde oktober. Igår var det Henrik Lundqvist som köptes ut, tidigare gick Bobby Ryan samma öde till mötes, och här har vi ett annat tungt namn som kan tvingas gå samma väg. Det är nämligen långt ifrån säkert att Kyle Turris blir kvar i Nashville.

Turris kom till Nashville från Ottawa i trelagstrejden där Matt Duchene var den största pusselbiten, och gjorde inledningsvis det bra. Han gjorde 42 poäng på 65 matcher och såg verkligen ut som en spelare som skulle hjälpa Predators offensiv. I samband med trejden belönades han med ett sexårskontakt värt sex miljoner dollar, och det såg i alla fall inledningsvis ut som ett helt okej kontrakt.

"DÅ VAR HAN EN OTROLIG SPELARE"

Sen hände någonting.

Det har blivit 23 poäng på 55 matcher och 31 poäng på 62 matcher de två senaste säsongerna. Stundtals har Turris till och med varit petad. Nu kan han, föga förvånande, köpas ut från de fyra sista åren hos Nashville.

– När vi trejdade till oss Kyle var han en otrolig spelare som gav vårt lag en boost. Men av någon anledning har det inte gått bra de senaste åren och det är något vi måste väga in när vi de kommande veckorna ska bestämma oss för vad vi vill göra. Jag utesluter ingenting, säger GM David Poile till nhl.com.

– Vi har pratat med Kyle och hans agent. Kan han hitta tillbaka till sitt tidigare spel? Det är frågan, säger GM David Poile.

Om Turris skulle köpas ut kommer Nashville, enligt CapFriendly, behöva betala honom två miljoner dollar per år de kommande åtta säsongerna. De sparar alltså in fyra miljoner per år - men måste samtidigt betala honom under dubbelt så lång tid mot vad fallet är idag.

FINSKE CENTERN LÄMNAR

Nashville förväntas genomgå stora förändringar efter ännu en tuff säsong, där laget åkte ut i slutspelskvalet mot Arizona. De sparkade under förra säsongen coachen Peter Laviolette och ersatte med John Hynes, och till nästa säsong kommer exempelvis Mikael Granlund lämna klubben.

– Det handlar inte bara om Turris. Jag fick se vilket värde spelarna har och vilka förändringar vi kan göra och sen fatta ett beslut utifrån det. Det kommer hända mycket här den kommande veckan, eller så. Jag försöker hålla ett öppet sinne, säger GM Poile.

Kyle Turris gick trea i draften 2007, efter Patrick Kane och James van Riemsdyk. Han har som bäst gjort 64 poäng under en säsong.


TV: Här firar Tampa Bay titeln på hemmaplan

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL